[Vídeoacció COP26] Estrenem l’esquetx crític realitzat pels participants en la nostra formació sobre Videoactivisme col·laboratiu pel Clima

Estrenem l’esquetx crític realitzat pels participants en la nostra formació sobre videoactivisme col·laboratiu pel clima, davant la COP26, la Cimera Mundial del Clima, on els líders mundials estan negociant les mesures per fer front a la crisi climàtica.

L’esquetx crític i casolà “Acéptalo, o ¡no!”  ens situa en una consulta de teràpia especialitzada en el tractament de l’ansietat climàtica, i envia un missatge clau:

Si tú también estás hart@ del blablabla de la COP26 y sientes ansiedad climática… NO ACEPTES cápsulas de greenwashing ni milagrosas compensaciones de emisiones que desvían la atención de las verdaderas soluciones: ¡Rebélate y únete al activismo climático, del local al global!

Pots veure “Acéptalo, o ¡no!” aquí:

Aquesta videoacció ha estat elaborada, de forma casolana i col·laborativa per els/les participants, a partir de la formació teòrica-pràctica que Amics de la Terra organitzàrem a principis d’octubre 2021 amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania eines per a la incidència política i la comunicació per a l’acció en la lluita per la Justícia climàtica, del local al global, i facilitar l’empoderament de persones en aquest procés.

La formació la vam estructurar en 2 webinars de format digital. Al primer webinar, Amics de la Terra vam explicar el context de les Cimeres del Clima, l’Acord de París i tot el que la societat i el planeta ens jugàvem a la COP26.A partir d’aquesta informació i mitjançant dinàmiques participatives, la desena de participants van anar perfilant el missatge que volien transmetre, l’estil, el públic objectiu, el format i les eines que els interessava emprar per a executar aquesta videoacció.

El segon webinar, de format totalment participatiu, va comptar amb l’ajuda del company d’Amigos de la Tierra España que treballa en audiovisuals per a la nostra federació ecologista.

Entre totes les persones assistents a la nostra formació es va decidir que el vídeo resultant hauria de tenir un format breu, per facilitar la seva difusió a les xarxes socials, i que es filmaria de forma casolana amb un mòbil, per a mostrar així a la societat que l’activisme es conforma de persones “com tú i com jo”, que s’han empoderat i no accepten que, any rere any, les negociacions mundials manquen ambició climàtica i volen passar a l’acció col·lectiva que reclama justícia climàtica.

Aquest vídeo forma part d’un projecte més ampli de l’entitat ecologista Amics de la Terra Mallorca, sobre justícia climàtica i educació per a la transformació social, i compta amb el suport de la Direcció General de Cooperació, del Govern de les Illes Balears.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies