Turistes alemanys col·laboren amb Amics de la Terra en la conservació de la Serra de Tramuntana

Aquest cap de setmana unes trenta persones entre turistes alemanys i gent local han participat en una jornada novedosa de treball voluntari organitzada per Amics de la Terra per ajudar a la recuperació de l’olivar i les parets de pedra seca en la Serra de Tramuntana, sensibilitzant així als turistes excursionistes sobre la importància del seu manteniment i les dificultats per conservar un paisatge declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

La jornada de voluntariat, que es repetirà diverses vegades en 2018, va ser duta a terme en col·laboració amb BUND (Amics de la Terra Alemanya) i forma part d’un projecte més ampli recolzat per la Fundació pública alemany DBU que inclou a més de les jornades de voluntariat adreçades a turistes, la formació de guies de muntanya recolzada pel Consell de Mallorca, una enquesta entre excursionistes alemanys sobre les seves raons per visitar la Serra, així com un directori online de llocs de venda de productes locals de la Serra per fomentar la compra dels mateixos. Les jornades de voluntariat pretenen oferir als excursionistes alemanys que visiten la Serra la possibilitat de participar activament en la seva conservació.

Vint turistes alemanys i deu voluntaris de Amics de la Terra van iniciar la jornada amb una pujada al Barranc de Biniaraix fins a Can Silles, on van dur a terme la jornada de treball als seus voltants. Van aprendre la tècnica per fer una paret de bancal (marge) i van treballar per ajudar a un marger professional en la seva reconstrucció, adonant-se del treball dur artesanal que això implica. A més van ajudar a netejar diversos bancals d’oliveres eliminant el càrritx i els pins invasors. Gori de Can Silles els va ensenyar com empeltar una olivera per evitar que es convertís en ullastre. Després d’unes hores de treball, han pogut assaborir un boníssim arròs brut i altres productes típics, abans de baixar pel Barranc. A la tarda van fer una visita al Centre Capvespre a Sóller per conèixer les diferents varietats d’olives i olis i van poder veure de primera mà la producció d’oli a la tafona de la Cooperativa.

La jornada va ser tot un èxit. Els turistes es van mostrar molt contents de poder conèixer molt més el paisatge únic d’una Serra de Tramuntana conformada per l’home, així com els grans problemes per al seu manteniment. Van estar molt satisfets de tenir l’oportunitat d’aportar el seu gra d’arròs mitjançant treball voluntari, a més d’establir contacte amb gent local.

Les properes jornades tindran lloc en la primavera de 2018 quan comenci de nou la temporada de turistes excursionistes.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies