Search
Close this search box.

“Terranostra: Tres anys d’√®xit com a supermercat cooperatiu” ūüéČ‚Äč

Amb motiu del tercer aniversari de l’obertura del primer supermercat cooperatiu a Mallorca, es va organitzar una trobada informativa per presentar el calendari d’activitats i festes, aix√≠ com per compartir les impressionants dades de creixement en les vendes de productes agroecol√≤gics i locals al supermercat. L’exposici√≥ va ser a c√†rrec de Maria Ant√≤nia Gomila i Jean-Fran√ßois¬†Cuennet, dos socis de¬†Terranostra¬†des dels seus inicis.
Les activitats que van tenir lloc al llarg del mes de febrer van incloure un programa de deu dies d’actes, culminant en una gran festa que es va estendre durant dos dies, el divendres 16 i el dissabte 17 de febrer. La celebraci√≥ va incloure animaci√≥ musical, degustaci√≥ de productes i la pres√®ncia de diversos productors exhibint els seus treballs, a m√©s d’un fotocol¬†per als assistents.

El dia 17 es va realitzar un mural art√≠stic a la barrera de l’entrada, gr√†cies a la col¬∑laboraci√≥ de tres il¬∑lustradors que tamb√© s√≥n socis: Robert Campillo, Ruth¬†Valencia¬†i Arnau¬†Moir√©. Va ser una activitat molt creativa en qu√® van participar tant infants com adults.

Jean-François Cuennet va explicar les dades econòmiques, destacant un creixement exponencial al llarg de diversos exercicis, amb un 35% el 2022 i un 11% el 2023 (respecte al 2022).

Actualment, la cooperativa compta amb gaireb√© 530 socis, en comparaci√≥ amb els aproximadament 300 socis en el moment de la seva obertura. La secci√≥ de fruites i verdures √©s la m√©s venuda, superant el 20% de les vendes cada any. Gr√†cies a l’objectiu de reduir els envasos, les vendes a granel de farines, pasta i fruits secs es mantenen per sobre del 15%. S’ha observat un augment notable en la venda de carn i pa. Pel que fa a la carn, s’estableixen acords amb cooperatives com Pagesos Ecol√≤gics de Mallorca (PEM) per comprar productes de temporada, mentre que la vedella¬†Angus¬†es compra de la finca de Son Bruguera, segons la producci√≥ d’aquesta explotaci√≥ ecol√≤gica. Aquests resultats han possibilitat el creixement del nombre de prove√Įdors fins a 120, la majoria dels quals ofereixen productes ecol√≤gics o de proximitat.

Durant aquests tres anys, s’ha ampliat i millorat l’oferta, introduint noves l√≠nies de productes i fomentant la venda al detall. Reduir l’√ļs d’envasos mitjan√ßant la reutilitzaci√≥ i promoure una alimentaci√≥ saludable s√≥n les principals preocupacions dels socis cooperativistes.

L’objectiu de la cooperativa per als pr√≤xims anys √©s continuar creixent i augmentar la seva visibilitat entre els ciutadans, contribuint a la reducci√≥ de la petjada de carboni i donant suport a l’economia local, amb l’objectiu de garantir uns preus m√©s justos per als productors.

Felicitem a Terranostra pels seus tres anys i els desitgem molts èxits en el futur.

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.