Search
Close this search box.

Suport a les mobilitzacions dels pagesos de Mallorca!

Des d’Amics de la Terra, volem expressar el nostre suport a les mobilitzacions que estan duent a terme els agricultors i agricultores de Mallorca avui. Ens unim al manifest emès des de la Producció Agrària Ecològica i l’Agroecologia, integrada per les associacions de productors ecològics APAEMA, APAEM i APAEEF, on es destaquen les dificultats i desafiaments que enfronta l’agricultura a les illes Balears.

El canvi climàtic, les sequeres recurrents, la burocràcia excessiva, els costos addicionals a causa de la insularitat i les pressions sobre el sòl rural estan portant a una crisi sense precedents en el sector agrícola. És crucial que es prenguin mesures urgents per a protegir els productors i garantir la sostenibilitat de l’agricultura ecològica a la regió.

Necessitam un canvi radical de les polítiques públiques per a donar suport a un model de producció d’aliments basat en la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental, que es guiïn en els principis de l’agroecologia. Necessitem produccions agroalimentàries que posin en el centre la cura i la qualitat de vida de les persones productores i consumidores, el medi ambient, el clima, el benestar animal i la societat en conjunt.

No podem permetre retrocessos en matèria ambiental ni en l’objectiu de reduir l’ús de fitosanitaris, la qual cosa posa en risc la salut humana i de l’ecosistema.

Per tant, exigim les següents accions concretes:

  • Reducció de la burocràcia i simplificació de tràmits administratius.
  • Agilitació en la resolució i pagament d’ajudes pendents.
  • Aplicació estricta de la llei turística per a promoure el consum de productes locals en establiments hotelers.
  • Transferència de fons de l’Impost de Turisme Sostenible cap a l’activitat agrícola.
  • Implementació d’un pla d’acció per a detenir l’abandó de l’activitat agrària i promoure el relleu generacional.
  • Declaració de sequera i planificació a llarg termini per a adaptar-se al canvi climàtic.
  • Moratòria en noves activitats no apropiades per a zones rurals.
  • Exigència de representació agroecològica en el sector agrícola.

És hora que les autoritats escoltin les demandes legítimes dels agricultors ecològics i prenguin mesures concretes per a donar suport a l’agricultura sostenible a Mallorca. Junts, podem construir un futur més just i equitatiu per a la nostra comunitat agrícola. Fem costat als nostres agricultors ecològics!

Concentració avui dilluns, 19 de febrer a les 12.30h a la Plaça de la Reina.

Enllaç al manifest

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.