Sobre nosaltres

Qui som

Amics de la Terra Mallorca som una associació ecologista amb la missió de fomentar un canvi local i global cap a una societat respectuosa amb el medi ambient, justa i solidària. Som un grup de persones que defensem la justícia ambiental i social; creiem fermament que el centre de les polítiques han de ser les persones i La Terra. Fem campanyes per aconseguir solucions a les problemàtiques ambientals.

Treballem del local al global promovent campanyes per involucrar a la ciutadania i donar a conèixer les alternatives més sostenibles. Una ciutadania informada i compromesa és la millor garantia de canvi, un canvi per la gent i per la Terra.

Formem part d’Amics de la Terra Europa, Amics de la Terra Internacional i Amics de la Terra Espanya , la xarxa ecologista de moviments de base més gran del món, amb més d’1 milió de socis i sòcies en més de 75 països arreu del món.

Des de fa més de 25 anys lluitam per fer les coses d’una altra manera, som actius, positius i proposem alternatives. Amics de la Terra Balears va ser fundada en 1989. El grup de Mallorca, actiu des de 1994, coordina les seves activitats amb Amics de la Terra Eivissa.

Organització horitzontal

La participació de totes les persones que conformen Amics de la Terra Mallorca és un dels principis bàsics que garanteixen la presa de decisions horitzontal. L’assemblea de socis i sòcies anual decideix les línies d’actuació i la planificació estratègica. Els membres de la junta directiva es reuneixen mensual per prendre decisions sobre els projectes i campanyes en marxa. Les persones tècniques i voluntàries desenvolupen i coordinen les diverses campanyes i actuacions que portam a terme per tota l’Illa.

A nivell estatal i internacional també ens coordinem mitjançant reunions online, presencials i les assemblees anuals.

Els nostres valors

És una associació oberta a persones de totes les nacionalitats i procedències, preocupades pel medi ambient en la nostra Illa.

A més Amics de la Terra Mallorca es declara:

 • Constructiva i positiva
 • Educativa
 • Activista i reivindicativa
 • Pacifista i no violenta
 • Oberta i dialogant
 • Democràtica i participativa
 • Independent i laica
 • Transparent

QUÈ FEM A MALLORCA

El nostre objectiu principal és la protecció del medi ambient a Mallorca, impulsant un desenvolupament compatible amb la preservació dels recursos naturals.

Treballem des de 8 àrees d’acció principalment enfocades a les problemàtiques ambientals locals:

 1. Justícia climàtica

Pressionem políticament perquè adoptin mesures per a lluitar contra la crisi climàtica, a la vegada que exigim Justícia Climàtica amb els països del Sud Global i promovem la sobirania energètica. Denunciem el sistema energètic actual, defensem la democratització i descentralització de l’energia, impulsem un canvi de model energètic fomentant l’estalvi, l’eficiència, l’autoconsum energètic domèstic i comunitari i les energies renovables. Promovem una mobilitat sostenible que posi a les persones, i no als mitjans de transport contaminants, en el centre de les polítiques.

 1. Sobirania alimentària

Lluitem per una agricultura, ramaderia i alimentació ecològica i local que cobreixin les necessitats de les persones productores i consumidores. Treballem per a avançar cap a la sobirania alimentària global i local, fomentant el consum de proximitat i la compra directa i a preu just a l’agricultor. Lluitem contra el cultiu i consum d’aliments transgènics.

 1. Recursos naturals i residus

Fomentem l’accés i consum equitatiu dels recursos naturals, promovem diferents models de prevenció de residus com el compostatge domèstic o comunitari o el residu zero, donem suport a iniciatives de reutilització com el sistema de retorn d’envasos, lluitem contra el consum d’un únic ús. El millor residu és el que no es genera i per això fomentem un canvi de consum individual i col·lectiu.

 1. Biodiversitat i territori

Fomentem la conservació de la biodiversitat terrestre i marina, i pressionem políticament per a aconseguir-ho. Treballem per a millorar la conservació i recuperació d’espais naturals. Duem a terme projectes de conservació a la Serra de Tramuntana i activitats de Custòdia del Territori.

 1. Justícia econòmica

Lluitem per a aconseguir un canvi del model econòmic actual basat en la depredació del territori i els recursos naturals, el consum desenfrenat i la insolidaritat. Eduquem i fem sensibilització al desenvolupament sobre els impactes ambientals en països del Sud Global. Fem pressió política per a parar els Tractats Internacionals de Lliure Comerç i Inversions, lluitem per una economia justa. Donem suport a les lluites de les comunitats afectades a través de la nostra federació internacional i denunciem empreses sobreexplotadores i destructores de la naturalesa.

 1. Educació ambiental

Conscienciem i eduquem a generacions joves i adultes, en l’àmbit escolar i no escolar, amb la missió de fomentar un canvi local i global cap a una societat respectuosa amb el medi ambient, justa i solidària. Treballem en educació transformadora i en la formació per a passar a l’acció.

 1. Participació

La participació de persones sòcies, voluntàries i simpatitzants són transversals a la nostra tasca diària. Ajuntem a les persones per a realitzar un canvi que ningú de nosaltres pot aconseguir tot sol. Per això, fomentem la participació activa i col·lectiva a tots nivells. Treballem en xarxa amb altres grups de la federació d’Amics de la Terra i participem en diverses plataformes locals a Mallorca per a protegir el territori.

 1. Comunicació i difusió

Treballem del local al global promovent campanyes per involucrar a la ciutadania i donar a conèixer les alternatives més sostenibles. Proposem solucions i som positius. Una ciutadania informada i compromesa és la millor garantia de canvi, un canvi per la gent i per la Terra, i la comunicació és bàsica per assolir els nostres objectius.

Quin tipus d’activitats fem?

Fem activitats d’educació ambiental i pel desenvolupament per adults i escolars, tallers de formació, jornades, xerrades, projeccions, sortides a la natura, tasques de recuperació d’espais naturals, activitats lúdiques i educatives o reivindicatives, concentracions i manifestacions, al·legacions i denúncies, pressió política, sensibilització, generem opinió i debat, fem estudis i informes, proposem alternatives i models més respectuosos amb la natura i el medi ambient, promovem que les persones passin a l’acció i canviïn els seus hàbits.

QUÈ POTS FER

Recolzar la nostra tasca i lluita: FES-TE SÒCI/A o FES UNA DONACIÓ.

Pensa globalment i actua localment: aprèn amb nosaltres i participa en les nostres activitats; FES-TE VOLUNTARI/A o SIMPATITZANT.

Hem creat aquest vídeo perquè sabem que entre tots i totes, podem canviar les coses, t’encantarà:

Com ens financem?

Amics de la Terra Mallorca ha aconseguit coses sorprenents amb recursos limitats! Però no podem fer-ho tots sol. Treballem conjuntament amb altres entitats i comptem amb la col·laboració de persones compromeses, com a tu.

I això significa treballar amb les persones i organitzacions sensibles a problemàtiques medi ambientals. Cada acte de suport o col.laboració és important per aconseguir un planeta més sa.

Per coherència, Amics de la Terra Mallorca rebutja ajudes financeres d’entitats o organismes si les seues pràctiques o activitats van en contra dels nostres objectius o polítiques ètiques.

POLÍTICAS ÉTICAS

Els nostres ingressos provenen de diverses fonts: dels nostres socis i sòcies, donatius dels nostres simpatizants, d’entitats finançeres i fundacions ètiques, a més de les administracions públiques.

Durant l’any 2019, Amics de la Terra ha comptat amb la col·laboració econòmica de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports; Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca; Conselleria de Serveis Socials i Cooperació; Ajuntament de Palma – Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics en les despeses de manteniment i gestió de les nostres activitats.

 

 

 

 

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies