Search
Close this search box.

[Sèrie documental – vídeos] Com crear una comunitat energètica? És hora que l’energia canvii de mans!

Des de la nostra campanya estatal Fem Nostra l’Energia / Tomemos la Energía, llancem una sèrie documental de 3 capítols amb l’objectiu inspirar la creació de noves comunitats energètiques a través de la il·lusionant experiència de molts projectes d’èxit i existents per tot el territori de l’Estat espanyol.

Aquest projecte documental sorgeix de la necessitat de descentralitzar l’energia, de donar-li la volta a un model energètic obsolet basat en combustibles fòssils i en mans d’un grapat d’empreses. Des de la nostra federació ecologista considerem que és imprescindible avançar cap a una transició energètica justa basada en energies netes i en mans de les persones, de totes per a totes i sense deixar ningú enrere.

Cada vegada són més les comunitats energètiques que existeixen en tot el territori. Però necessitem moltes més! I per això hem reunit en aquest documental que llancem avui, diverses d’aquestes experiències exitoses per a contagiar-nos del seu entusiasme i bon fer perquè cada vegada més gent s’uneixi i puguem fer nostra l’energia!!

A la nostra campanya comptem amb una guia per a crear una comunitat energètica, i vam pensar que seria una bona idea comptar també amb una guia audiovisual on les mateixes comunitats energètiques ens comptessin el pas a pas de crear una iniciativa d’aquest tipus. «Com crear una comunitat energètica? És a les nostres mans» és el resultat.

La sèrie ha comptat amb la participació de les comunitats energètiques de Monachil (Granada), Luco de Jiloca (Teruel), Arroyo Alumbra (Huelva), Buchabade (Pontevedra) i Gares Energía i Gares Bide (Navarra).

La sèrie documental consta de 3 capítols, els quals pots veure al canal de Youtube de la nostra coordinadora estatal:

 

A més a més, des d’Amics de la Terra Mallorca, hem publicat 5 petits vídeos amb veus i testimonis locals que ajuden a apropar la temàtica, identificar rols tractors i empoderar la ciutadania en l’impuls a l’energia comunitària i les comunitats energètiques a les Illes Balears.

Moltes gràcies a tothom que ha participat al llarg de la nostra campanya Fem Nostra L’energia i les seves activitats participatives. El 5è vídeo l’hem dedicat a tots i totes vosaltres!

Pots veure’ls al nostre canal de Youtube i aquí baix:

  • Vídeo 1/5 – Fem nostra l’energia – Tot això i molt més! (enllaç Youtube)

  • Vídeo 2/5 – Fem nostra l’energia – Testimoni d’expert (enllaç Youtube)

  • Vídeo 3/5 – Fem nostra l’energia – Testimoni d’instal·lador compromès (enllaç Youtube)

  • Vídeo 4/5 – Fem nostra l’energia – Testimoni de l’Administració (enllaç Youtube)

  • Vídeo 5/5 – Fem nostra l’energia – Heroïnes de l’energia comunitària (enllaç Youtube)

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.