Salvem ses Fontanelles satisfets amb la denegació de llicència de gran centre comercial

La plataforma Salvem ses Fontanelles expressa la seva satisfacció en relació a la darrera decisió de l’Audiència Nacional

Fa uns mesos ja celebràrem la sentència del TSJIB que desestimava el recurs interposat per la multinacional francesa UNIBAIL-RODAMCO, promotora del centre comercial «Palma Springs» a ses Fontanelles, per a que es declaràs nul·la la denegació de la llicència comercial i, a més, la condemna al pagament de les costes del judici.

Ara ha estat l’Audiència Nacional la que torna donar la raó al Govern i a la denegació de la llicència de gran establiment comercial, després que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), depenent del Ministeri d’Economia i via Advocacia de l’Estat, interposàs també un recurs contra el Govern per haver denegat la llicència.

La Plataforma considera que aquest suport a les tesis mantingudes pels serveis jurídics del Govern de les Illes, tant per part del TSJIB com per part de l’Audiència Nacional, suposa una passa important cap a la protecció definitiva de l’últim aiguamoll que queda a Palma, malgrat que no és definitiva.

Cal que l’executiu adopti una actitud valenta i decidida per a salvar definitivament la zona humida, evitant la seva destrucció per un centre comercial, del tot incompatible amb els valors naturalístics de la darrera zona humida de Palma.

La preservació de ses Fontanelles constitueix el paradigma de cap on han de dirigir-se les polítiques que pretenen afavorir l’interès general i la societat no entendria que no s’avançàs en aquesta direcció.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies