Search
Close this search box.

“Reivindicacions des de Mallorca amb motiu de la Cimera de ministres de la UE que es celebra a Barcelona”

El 21 de setembre de 2023 amb motiu de la cimera de ministres de Transport de la Unió Europea a Barcelona, diverses entitats ecologistes i socials de tot l’estat ens hem unit per expressar la seva preocupació i exigir un canvi radical en les polítiques relatives a les infraestructures de transport i mobilitat a Espanya.

A les Illes Balears, un nombrós grup d’entitats hem treballat en un conjunt de propostes per abordar l’impacte del transport en el canvi climàtic i en el territori, així com la necessitat de canviar cap a formes de mobilitat sostenibles. Aquest canvi implica la reducció de l’ús de l’aviació, els creuers i especialment dels jets privats. També s’aborda la necessitat de reduir el transport privat per carretera i establir una xarxa àmplia, eficaç i accessible de transport públic.

El sector del transport és el que més energia consumeix i contribueix de manera més significativa al canvi climàtic, segons l’Agència Europea de Medi Ambient. A les Illes Balears, el transport és responsable del 56% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, amb un 25% provinent del transport terrestre.

El sistema actual de transport respon més als interessos econòmics de les empreses turístiques, constructores, energètiques i financeres que a les necessitats reals de la població. Això és en contradicció amb els Acords de París i les declaracions d’emergència climàtica aprovades pels governs.

Les Illes Balears són un exemple d’aquesta situació, amb l’augment constant de passatgers i vols als aeroports i l’augment del tràfic de mercaderies i creuers als ports.

Per abordar aquesta crisi de mobilitat, exigim les següents actuacions:

1- La reestructuració del transport en el marc d’una transició ecològica i socialment justa. L’eix central d’un transport sostenible i socialment just ha de ser la mobilitat activa – a peu, en bicicleta -i el transport públic col·lectiu – xarxa de tren i autobusos-.

2- Una estratègia de reducció i racionalització de la mobilitat de persones i mercaderies. A les Illes Balears tenim un model turístic que suposa molts de desplaçaments de gran quantitat de persones, sigui pels aeroports o pels ports, el qual té un fortíssim impacte sobre els nostres recursos naturals i el benestar de la ciutadania.

3- Una moratòria en la construcció de més infraestructures de transport, sigui els projectes d’ampliació actual dels aeroports de Palma, Menorca i Eivissa per part d’AENA i ENAIRE que suposarà un augment de la seva operativitat amb més avions i més passatgers; sigui l’augment del nombre de creuers als ports de les illes; sigui la construcció de nous carrils i infraestructures viàries a l’illa de Mallorca per gestionar els embussos del gran nombre de cotxes.

4- Una aposta clara, concreta i urgent pel transport públic col·lectiu com a alternativa real a l’ús abusiu del cotxe, i donar-li el valor eco social de servei públic. Això suposa un augment de la xarxa de tren, i la xarxa d’autobusos com a alternativa a l’ús abusiu del cotxe, alhora que suposa una mobilitat més justa per a totes les persones tinguin o no cotxe.

5- Un nou Pla Director de l’aeroport de Son Sant Joan a Palma (el pla actualment vigent va ser aprovat en el 2001), adaptat a la situació actual d’emergència climàtica i la necessitat de reducció de vols i passatgers i emissions, que tengui en compte l’estudi de capacitat de càrrega de l’illa; i la cogestió aeroportuària amb el govern de les illes Balears i la participació de la societat civil de l’illa.

6- Derogar el Pla de Carreteres del Consell de Mallorca i acomplir un Pla de Mobilitat Sostenible alternatiu a l’ús abusiu del cotxe privat, basat a augmentar el transport públic col·lectiu – xarxa de tren i autobusos -, la mobilitat activa- a peu i bicicleta-i facilitar la mobilitat combinada, així com la limitació d’entrada de cotxes a l’illa. Un pla de mobilitat d’acord amb la situació d’emergència climàtica, a les necessitats d’una mobilitat justa per a tota la ciutadania, i a la contenció del creixement turístic i urbanístic.

7- El pla de Mobilitat Sostenible ha de suposar un augment de la xarxa de tren – especialment a la zona de Llevant i Migjorn – (tal com ja es preveu a tots els Plans de Mobilitat i Transports aprovats des de l’any 2006), així com un augment de freqüències prioritzant les necessitats de la ciutadania i no sols al servei de la rendibilitat de les zones turístiques. Assumim com a pròpia la proposta de Greenpeace que planteja en l’àmbit estatal la creació d’una targeta de transport comunitària amb un cost bàsic d’1€/dia. Que facilitaria la mobilitat sostenible i econòmica dels ciutadans de l’estat espanyol.

Podeu veure el manifest aquí.

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.