Reivindicacions d’Amics de la Terra en el Dia Mundial

El 22 de abril es celebra en tot el món el Dia de la Terra, un acte que va néixer com a reivindicació dels anys 70 per informar, educar, sensibilitzar sobre el problemes ambientals. Aquesta diada s’ha popularitzant amb actes celebrats a més de 192 països per rendir homenatge al nostre planeta i proposar alternatives més sostenibles a les activitats humanes nocives.

Amics de la Terra fa una sèrie de propostes polítiques sobre les següents problemàtiques ambientals a Mallorca, indispensables per viure dins els límits de capacitat de càrrega de l’illa:

Posar en marxa mesures per a reduir els residus, compostar la matèria orgànica i posar el sistema de dipòsit devolució i retorn per així poder tancar els dos antics forns de la incineradora, deixant de cremar recursos naturals i contaminant l’aire.

Treure les traves legals i administratives a l’autoconsum afavorint la implantació d’energies renovables per tenir més autosuficiència energètica i així poder tancar el central elèctric d’es Murterar que crema combustible fòssil molt contaminant i importat de lluny,  incrementant en gran mesura el canvi climàtic.

Promoure i facilitar el consum de productes locals per millorar la vida dels pagesos que fan una gran labor de conservació del paisatge agrícola i la biodiversitat, a més d’evitar el transport contaminant de tants productes industrials de fora.

Regular el nombre de turistes que ens visiten adequant-lo a la nostra realitat territorial i als recursos naturals disponibles i molt limitats, per aconseguir un equilibri entre l’economia i l’ecologia.

Impedir el desenvolupament de noves urbanitzacions, centres comercials, hotels, etc.. fora del sòl urbà.

Aquest diumenge dia 23 ens trobareu celebrant el Dia de la Terra a la fira de l’Àngel al Castell de Bellver a Palma amb l’arbre dels desitjos i enquestes per als participants.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies