Recolza als pobles de Guatemala

Una empresa Marca Espanya, Ecoener-Hidralia, vol construir una presa en Barillas, Guatemala. La hidroelèctrica gallega va arribar a la zona en 2007 amb la intenció d’apropiar-se del Riu Canbalam i els recursos naturals de les comunitats de Barillas. Aquest mateix any, en una consulta pública, més del 90% de la població es va oposar a la construcció de la central.

De complicitat amb el Govern aquesta empresa ha estat cometent greus crims contra la població, amenaces, empresonaments, assassinats… Una sèrie d’atrocitats que venim denunciant des d’anys i que volem evitar recolzant als habitants d’aquestes comunitats.

La intenció de la companyia ha desencadenat la vulneració contínua de drets humans, però a més, la construcció d’aquesta central implicaria l’apropiació de l’aigua per part de l’empresa, i impactes tals com a moviments de terra, la inundació d’una àmplia zona o la pèrdua de biodiversitat, entre altres conseqüències.

Exigeix la retirada de Ecoener-Hidralia de Guatemala!

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies