Quant costa la gestió dels residus als municipis? Jornada de debat per als ajuntaments

El passat divendres 26 de novembre la Plataforma per a la Reducció dels Residus de Mallorca va convocar als regidors i tècnics de tots els municipis de Mallorca a una jornada informativa al Centre Bit d’Inca, sobre l’anàlisi dels costos de la gestió dels residus d’envasos per als municipis, i les alternatives existents als sistema actual.

La jornada pretén obrir el debat sobre qui hauria de cobrir els costos de gestió dels envasos (que segons la llei en serien responsables Sistemes Integrats de Gestió i en aquest cas, el seu gestor és ECOEMBES), però que a la pràctica acaba suposant un cost per als municipis, moltes vegades difícil d’assumir.

Una persona representant de la Fundació Catalana per la Prevenció dels Residus, col·laboradora d’una xarxa estatal que treballa per un canvi de model de gestió dels envasos, va presentar una alternativa a aquests SIG, els Sistemes de Dipòsit, Devolució i Retorn, sistemes que funcionen amb èxit a països com Alemania o Noruega.

La Plataforma per a la Reducció dels Residus de Mallorca, integrada per les entitats del GOB, Greenpeace, Amics de la Terra, Fundació Deixalles i ALCAIB, vol aconseguir amb aquestes jornades, que els municipis i les administracions competents, reflexionin sobre la problemàtica dels envasos a Mallorca i es decideixin a emprendre accions per reduir els residus i fomentar la seva reutilització i reciclatge d’una forma més eficient.

Més informació: http://reduccioresidus.blogspot.com/

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies