Search
Close this search box.

Mor Carlos Zayas, ecologista incansable, membre històric d’Amics de la Terra

Amics de la Terra expressa el seu més profund pesar per la defunció de Carlos Zayas, ecologista incansable, membre històric d’Amigos de la Tierra España i cofundador d’Amics de la Terra Mallorca.

Carlos va morir ahir vespre als 88 anys, després d’una llarga vida dedicada a la defensa de la democràcia, els drets humans i la lluita ecologista.

Al llarg de tota la seva vida va demostrar l’amor que sentia per la naturalesa, la muntanya, els arbres i sobretot la Serra de Tramuntana. Un sentiment que va sorgir durant el període de la seva infància en el qual va viure a Mallorca.

El juliol passat, va publicar les seves memòries i va ser també quan Amics de la Terra li va rendir un homenatge pel seu activisme i la seva contribució a la lluita enfront del canvi climàtic.

Carlos Zayas Mariátegui (Palma, 1933) antifranquista, socialista i ecologista, va ser detingut en diverses ocasions per defensar els seus principis. Va passar dos anys a la presó durant el franquisme. Va ser diputat pel PSOE i va fundar la revista Cambio 16, a més de col·laborar en altres publicacions, España Económica y Cuadernos para el Diálogo.

Creador de boscos i Amic de la Terra; en els últims 20 anys Carlos va dur a terme la reforestació privada més gran de les Illes Balears, d’unes 70 Ha i més de 60.000 arbres, a Son Torrella.

A més, entre altres fites del seu activisme ambiental, ha denunciat construccions il·legals, lluitat contra noves carreteres i polígons industrials i sempre s’ha mostrat crític en la seva labor periodística amb columnes d’opinió en mitjans locals i internacionals, sobre la imprescindible lluita ecologista i la necessitat de polítiques coherents i valentes per a protegir el medi ambient.

Com va dir durant el seu homenatge Mariano Reaño, el president d’Amics de la Terra Mallorca, “Carlos és un immillorable exemple de com l’activisme pot canviar el món, començant pel tros de terra que es té més pròxim i posant en marxa iniciatives del local al global”.

Què la terra et sigui lleu, company.

Carlos, durant una manifestació contra la reforma de la carretera de Deià-Sóller (gener 1995), i reforestant Son Torrella (hivern 2006).

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.