Més d’una vintena d’entitats de Mallorca han signat aquest manifest en defensa de ses Fontanelles

Aquest és un manifest que dóna suport i coratge als regidors de Cort que aposten per la protecció de l’espai i alhora reclama i exigeix al Govern de les Illes, un compromís clar i inequívoc en la seva defensa.

Les pressions i amenaces de la promotora per que Cort no doni per desistit el projecte (recordam que ni tan sols ha aportat la llicència de Gran establiment comercial) entenem que són legítimes, però no tenen raó de ser. L’ajuntament té la legalitat i la legitimitat de la seva part, així com un suport social molt important.

La nova majoria social i política de Palma, de Mallorca i de les Illes Balears, disposa d’una oportunitat d’or per salvar Ses Fontanelles, la darrera zona humida de Palma. Les entitats que signam aquest escrit reiteram públicament el nostre suport a la protecció d’aquest espai amenaçat per un macrocentre comercial d’unes 30 hectàrees a s’Arenal de Palma. Feim també públic el nostre suport als regidors de l’Ajuntament de Palma que aposten per la protecció, i que mantenen el seu compromís amb la ciutadania i contra els plans urbanitzadors a Ses Fontanelles.

Quan deim que és la darrera zona humida, no és un eslògan desesperat, és la darrera de veritat, perquè els altres aiguamolls del municipi, han estat desecats, reblits o encimentats. Ses Fontanelles han de tenir protecció, requereixen l’esforç i la implicació de Cort i del Govern, a qui reclamam també, passes valentes i clares en favor d’aquest espai natural. Ens reafirmam en què Ses Fontanelles mereixen ser salvades, protegides i restaurades, i això passarà si tenim, ara i aquí, polítics i polítiques valentes de veritat.

El mosaic de Ses Fontanelles (l’antic Estany Blanc) és únic: antigues salines, petites pedreres de cantons treballades a cop de tallant i escodra per generacions d’arenalers, síquies, conreus, taques de pinar, Limoniums, canyet, botxes, i una varietat sorprenent d’aucells de prat que hi resisteix. Aquest mosaic mereix millor sort que la del ciment. El Govern de les Illes recomanava la seva protecció l’any 1991, i res s’ha fet de llavors ençà.

Un macrocentre comercial a Ses Fontanelles representa també una amenaça pel petit i mitjà comerç i a més es planteja en una zona comercialment saturada. D’acord amb el que estableix el PGOU de Palma, no s’hi podrien concedir noves llicències d’instal·lacions.

El nou Ajuntament de Palma sembla decidit a salvar aquest espai. La legalitat l’hi és favorable, té tota la legitimitat, el suport de milers de votants i el de les entitats que signam aquestes retxes i moltes més. Aquests dies però, assistim a una pressió asfixiant per part dels promotors, que amenacen amb querelles, plets i recusacions als responsables municipals que fan passes per la protecció.

Entitats adherides: Plataforma en Defensa de Ses Fontanelles, PIMECO, GOB, ARCA, Terraferida, Amics de la Terra, AFONIB, Societat d’Historia Natural (SHNIB), SBEA (Societat Balear d’Educació Ambiental), Col•legi de Biòlegs de les Illes Balears (COBIB), Unió de Cooperatives de treball, Plataforma contra el TTIP, Boscos de les Balears, Associación de Biólogos para el estudio del medio ambiente (Abema), LMENTAL Sostenibilitat i Futur, Col•lectiu Es Tallant, RADA, Biciutat, Xítxeros amb Empenta, Pla de Mallorca en Marxa, AAVV Son Sardina.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies