Search
Close this search box.

[#LaVidaEnVerd] amb Amics de la Terra Mallorca

L’emergència climàtica i crisi ecològica global suposen un repte ineludible per a totes les societats i ecosistemes d’aquest planeta que compartim. No obstant això, els impactes socials, econòmics i ambientals d’aquesta situació no són, ni seran, iguals a tot arreu.

Les bretxes entre Nord i Sud Global s’engrandiran, els impactes seran pitjors en les poblacions més vulnerables i les futures generacions heretaran una problemàtica causada per les generacions actuals.
Estem en un punt de no retorn en el qual hem d’iniciar una ràpida descarbonització de l’economia i els nostres estils de vida i consum, per a evitar així les pitjors conseqüències d’aquesta crisi ecològica.

Entre tots i totes podem reclamar canvis transversals per a reduir la nostra petjada ecològica. Tenim moltes solucions, alternatives i eines a l’abast de les nostres mans, tant a nivell individual com a escala col·lectiva!

«Estem en un punt de no retorn en el qual hem d’iniciar una ràpida descarbonització de l’economia»

A més, aquest repte podem aprofitar-lo com una oportunitat: deixar de cremar combustibles fòssils per a proveir-nos d’energia, evitant l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle, i passar a utilitzar energies renovables, que lluiten contra el canvi climàtic, ajuden a diversificar l’economia, generen nous llocs de treball i democratitzen l’energia que fins ara estava en mans de l’oligopoli energètic.

Tenim una oportunitat també per a tornar a apostar pel producte local, donant suport a una agricultura de proximitat i ecològica que protegeixi agricultors i la biodiversitat dels ecosistemes, reduint el nostre consum de carn i productes lactis procedents de models agroindustrials, evitant productes processats i aliments quilomètrics que cremen combustible en el seu llarg viatge des del productor al consumidor.

A més, és l’ocasió perfecta per a guanyar definitivament la batalla als envasos d’un sol ús i acabar amb la contaminació generada per uns residus que mai degueren arribar a aquesta fase terminal, malgastant recursos naturals limitats amb un model de producció i consum que ens fa creure que són il·limitats.

És un moment històric també per a replantejar el model de mobilitat de dins i fora de les ciutats, reduint la contaminació atmosfèrica causada pel transport individual, apostant per transport públic, la bicicleta i la conversió en zona de vianants, descobrint racons més pròxims per a evitar volar a destinacions llunyanes per oci, donant suport a l’economia local, social i solidària, i protegint els recursos naturals i la biodiversitat.

  • Què puc fer jo?

Aquí van algunes de les nostres propostes. Portar-les a la pràctica, amb consciència i responsabilitat, però sense perdre l’alegria de viure i compartir, és el que anomenem “#LaVidaEnVerd“.

T’animem que les posis en pràctica i les comparteixis amb el teu entorn. En Amics de la Terra, continuem treballant com sempre per a difondre que no tenim planeta B i que el canvi és possible.

Uneix-te a nosaltres/as si vols col·laborar!

El projecte #LaVidaenVerd d’Amics de la Terra Mallorca compta amb col·laboració de la DG Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears.

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.