[#LaVidaEnVerd] amb Amics de la Terra Mallorca

L’emergència climàtica i crisi ecològica global suposen un repte ineludible per a totes les societats i ecosistemes d’aquest planeta que compartim. No obstant això, els impactes socials, econòmics i ambientals d’aquesta situació no són, ni seran, iguals a tot arreu.

Les bretxes entre Nord i Sud Global s’engrandiran, els impactes seran pitjors en les poblacions més vulnerables i les futures generacions heretaran una problemàtica causada per les generacions actuals.
Estem en un punt de no retorn en el qual hem d’iniciar una ràpida descarbonització de l’economia i els nostres estils de vida i consum, per a evitar així les pitjors conseqüències d’aquesta crisi ecològica.

Entre tots i totes podem reclamar canvis transversals per a reduir la nostra petjada ecològica. Tenim moltes solucions, alternatives i eines a l’abast de les nostres mans, tant a nivell individual com a escala col·lectiva!

«Estem en un punt de no retorn en el qual hem d’iniciar una ràpida descarbonització de l’economia»

A més, aquest repte podem aprofitar-lo com una oportunitat: deixar de cremar combustibles fòssils per a proveir-nos d’energia, evitant l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle, i passar a utilitzar energies renovables, que lluiten contra el canvi climàtic, ajuden a diversificar l’economia, generen nous llocs de treball i democratitzen l’energia que fins ara estava en mans de l’oligopoli energètic.

Tenim una oportunitat també per a tornar a apostar pel producte local, donant suport a una agricultura de proximitat i ecològica que protegeixi agricultors i la biodiversitat dels ecosistemes, reduint el nostre consum de carn i productes lactis procedents de models agroindustrials, evitant productes processats i aliments quilomètrics que cremen combustible en el seu llarg viatge des del productor al consumidor.

A més, és l’ocasió perfecta per a guanyar definitivament la batalla als envasos d’un sol ús i acabar amb la contaminació generada per uns residus que mai degueren arribar a aquesta fase terminal, malgastant recursos naturals limitats amb un model de producció i consum que ens fa creure que són il·limitats.

És un moment històric també per a replantejar el model de mobilitat de dins i fora de les ciutats, reduint la contaminació atmosfèrica causada pel transport individual, apostant per transport públic, la bicicleta i la conversió en zona de vianants, descobrint racons més pròxims per a evitar volar a destinacions llunyanes per oci, donant suport a l’economia local, social i solidària, i protegint els recursos naturals i la biodiversitat.

  • Què puc fer jo?

Aquí van algunes de les nostres propostes. Portar-les a la pràctica, amb consciència i responsabilitat, però sense perdre l’alegria de viure i compartir, és el que anomenem “#LaVidaEnVerd“.

T’animem que les posis en pràctica i les comparteixis amb el teu entorn. En Amics de la Terra, continuem treballant com sempre per a difondre que no tenim planeta B i que el canvi és possible.

Uneix-te a nosaltres/as si vols col·laborar!

El projecte #LaVidaenVerd d’Amics de la Terra Mallorca compta amb col·laboració de la DG Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies