L’Aliança per l’emergència climàtica ens reunim amb la DG d’Energia i canvi climàtic del Govern

Aquest passat dimecres 9 de juny de 2021 va tenir lloc una reunió entre l’Aliança per l’Emergència Climàtica i la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic representada pel director general d’Energia, Pep Malagrava, i el gerent de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), Ferran Rosa.

En aquesta reunió se’ns va informar de l’estat de la tramitació dels fons europeus per a la reactivació econòmica post COVID, i més en concret els destinats a transició energètica per a les Illes Balears.

Les dues parts vam coincidir en la necessitat que aquests fons – fonamentalment orientats a la implantació de renovables, eficiència energètica i mobilitat sostenible – es gestionin de manera que s’aconsegueixi la màxima capil·laritat o extensió a tota la societat balear i no recaiguin únicament en les grans empreses .

Per la seva banda, l’Aliança ha aprofitat també la reunió per traslladar a la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic algunes propostes amb l’objectiu d’aconseguir que la transició energètica que ara s’inicia sigui justa i democràtica i amb una participació activa per part de la ciutadania. En aquest sentit, considerem prioritari que es treballi en facilitar a la societat informació sobre les mesures que es pot adoptar per reduir el seu consum energètic i convertir-se a el model d’autoconsum tant particular com compartit.

La Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic està actualment treballant en concretar les diferents partides i subvencions a què es destinaran els fons de recuperació. Des de la Aliança per l’Emergència Climàtica estarem molt pendents de que el resultat estigui en línia amb les demandes exposades i el nostre objectiu de màxima capil·laritat.

Per finalitzar, davant l’escassa resposta per part dels ajuntaments i municipis a les recents convocatòries de subvencions per a l’impuls i creació de comunitats energètica, exigim un canvi d’actitud i que s’impulsin cada vegada més projectes de comunitats energètiques, desenvolupar les accions definides en els seus PAESCs i projectes d’informació, educació i assessorament a la ciutadania; tot això en línia amb les declaracions de l’emergència climàtica que els ajuntaments han vingut aprovant.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies