La Xarxa per a la Sobirania Energètica de Mallorca demanem Un Futur Sense Carbó

La Xarxa per a la Sobirania Energètica de Mallorca demanem Un Futur Sense Carbó

Aquest dissabte 2 de desembre, les diverses organitzacions que conformem la Xarxa per a la Sobirania Energètica de Mallorca (Amics de la Terra, ATTAC, GOB, Greenpeace, Som Energia entre altres) hem duit a terme una acció davant la central d’Es Murterar en Alcúdia, per demanar la fi total de la crema de carbó abans del 2025.

L’acció ha consistit en el desplegament d’una pancarta gegant en forma de fletxa apuntada a la muntanya de carbó que cremen en la central, amb el lema “Endesa, Apaga el Carbó”. L’acció forma part de la jornada convocada per la campanya estatal “Un Futur sense Carbó” en la qual han participat centenars de col·lectius i grups de la societat civil en 21 localitats distribuïdes per tota Espanya, a més de les accions similars que s’han dut a terme en altres llocs de tota Europa.

Així s’han unit totes les veus en una, per demanar un futur sense carbó i per accelerar la transició cap a un nou model energètic sense carbó, basat en l’estalvi, l’eficiència, l’ús de les energies renovables i la sobirania energètica.

El carbó és el combustible fòssil que més contribueix al canvi climàtic. L’ús de carbó és contrari als compromisos internacionals en la lluita contra el canvi climàtic. És per això, en vespres de la Cimera Internacional del Clima (COP24) que es celebra aquest any a Polònia, que entitats de molts llocs s’han sortit al carrer per fer saber que una part important de la societat espanyola demana la fi del carbó, per fer saber al Govern espanyol que compta amb el nostre suport en aquest respecte i per exigir a les empreses que adoptin plans per tancar els seus negocis contaminants al més aviat possible.

La Xarxa per la Sobirania Energètica de Mallorca demanem el tancament de les dues línies antigues de la central d’Es Murterar en 2020, tal com preveu el Govern Balear en la seva Llei de Transició Energètica actualment en tràmit, així com de les altres dues línies restants abans de 2025.

Considerem necessària una transició ambiciosa i justa per a la salut de les persones i el medi ambient, assegurant alhora totes les garanties necessàries per als treballadors afectats pel tancament. Cal recordar que el potencial de les energies renovables genera molts llocs de treball.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies