La Plataforma per la defensa de ses Fontanelles insisteix: el futur de la Platja de Palma passa per protegir ses Fontanelles

El Pla de Reforma Integral de la platja de Palma és la darrera oportunitat per salvar la darrera zona humida de Palma.

Fa unes setmanes va acabar el termini per presentar al·legacions al Pla de Reforma Integral de la Platja de Palma. Amb el document aprovat inicialment, el Pla condemna definitivament la zona humida de ses Fontanelles a desaparèixer. Es tracta de la pitjor agressió ambiental que contempla la proposta del Pla ja manté el sector de sòl urbanitzable de Ses Fontanelles, d’una extensió total de 32,59 Ha.

La zona humida de Ses Fontanelles ha estat desprotegida com a domini públic marítimo-terrestre, durant la tramitació de la partió, i com a domini públic hidràulic pel nou Pla Hidrològic del Conseller Gabriel Company. Els seus valors naturalístics destaquen per la presència de plantes endèmiques de distribució restringida, com ara el Limonium barceloii, i per la presència d’ocells migratoris

El desenvolupament urbanístic d’aquest sector interessa a l’especulació que hi fan, més que ningú altre, els bancs: Royal Bank of Scotland (rescatat pel govern britànic), Eurohypo (filial del Commerzbank del que el principal accionista és el Govern Federal Alemany), Crédit Agricole (entitat en seriosos problemes), La Caixa i Coral Partners, una entitat del paradís fiscal de Luxemburg. Més info aquí.

La Plataforma continua endavant amb la campanya, malgrat que l’Ajuntament de Palma ha tombat els recursos del GOB i PIMECO a la llicència d’activitats, i té previst donar-li en breu la llicència d’obres per l’inici de la construcció.

El Pla de Reforma Integral de la Platja de Palma, podria esdevenir l’element que permetés impulsar, la protecció. Recordem que 1) el màster plan aprovat durant la legislatura del Govern Popular per consens de tots els actors implicats, tenia com a eixos estructurals de la reconversió la recuperació i valorització dels espais naturals de la Platja de Palma, entre els quals, ses Fontanelles i 2) recordem també que precisament, a la passada legislatura, un decret-llei va suspendre el projecte fins que es desenvolupés el Pla de Reforma Integral de la Platja i es contemplessin les possibilitats de protegir aquesta darrera zona humida de Palma i integrar-la en la futura concepció de la Platja de Palma com un valor afegit,tal i com preveia el Màster Plan.

La Plataforma per tant, seguirà denunciant la destrucció d’aquest espai natural, assenyalant els responsables – polítics i empresaris – responsables d’aquesta destrossa, fent difusió dels valors estratègics, ecològics, patrimonials i de futur de la darrera zona humida de Palma i reclamant-ne la protecció.

Per tot això, la Plataforma llança un vídeo -denúncia i comença la seva presència a les xarxes socials, per tal de difondre el missatge i les futures accions contra la construcció d’un macro centre comercial i la destrucció d’aquest espai natural d’alt valor ecològic.

Podeu trobar el vídeo aquí.

A les xarxes socials, segueix-nos a :

Facebook Plataforma Salvem ses Fontanelles.

Twitter: @sesFontanelles

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies