La nostra dependència del petroli i els seus impactes als països empobrits

Seguint el projecte començat fa dos anys i comentat més a baix, aquest any estarem fent diferents activitats en centres escolars i de cara a la ciutadania per seguir conscienciant sobre la nostra dependència al petroli, els seus principals impactes en païses empobrits i el canvi climàtic.

La novetat d’aquest any és que s’està treballant als centres escolars de manera contínua durant tot el curs escolar amb dos tallers i dos treballs per aula de cerca d’informació sobre la realitat energètica i climàtica de diferents països de diferents continents, sobre les polítiques i cimeres internacionals del clima, i què podem fer a nivell individual, col·lectiu i polñitico per millorar la situació actual i promoure un nou mnodelo energètic.

De cara a la ciutadania es va a organitzar una formació, una acció ciutadana, un col·loqui i es va a fer difusió per xarxes socials. Us anirem informant.

Projecte començat al 2015:

El projecte es du a terme a les illes de Mallorca i Eivissa i vol mostrar la situació actual de dependència energètica del petroli a les Illes Balears i els efectes que aquest model causa, no només a les Illes Balears, si no a les comunitats de països exportadores de hidrocarburs. El nostre model depèn totalment de les importacions dels combustibles fòssils que venen d’altres països. Aquesta indústria extractiva només dona beneficis a les empreses petrolieres, mentre que les comunitats locals moltes vegades pateixen els efectes negatius de l’explotació petroliera.

Aprofitant l’amenaça que patim els habitants de les Illes Balears de les prospeccions petrolieres i la sensibilització entorn a les mateixes, Amics de la Terra vol donar i aportar el punt de vista dels països d’on prové el petroli, ficant aquesta amenaça dins un context més global, i promoure un canvi de model energètic per no caure en ‘No a les prospeccions a Balears, però Sí a les que estan allunyades de nosaltres’.

El projecte difon la problemàtica entre l’alumnat de secundària dels instituts d’Eivissa i Mallorca mitjançant tallers on es fomentarà el debat, i al públic en general mitjançant l’organització d’un col·loqui a cada illa.

Així Amics de la Terra proposa actuar per canviar les percepcions i pas a pas incidir en el model actual de sobreconsum energètic i posar damunt la taula les implicacions, sovint ocultes, d’aquest model de desenvolupament.

PODEU TROBAR MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA DEPENDÈNCIA AL PETROLI I ELS SEUS IMPACTES ALS PAÏSOS EMPOBRITS AQUÍ

Aquest projecte compte amb el finançament de la Direcció General de Cooperació del Govern Balear.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies