Junt a altres ONG europees demanem la reducció de la contaminació de l’aire d’origen naval en el Mediterrani

Amics de la Terra Mallorca, al costat d’altres ONG europees, advoca per la reducció de la contaminació de l’aire d’origen naval en el Mediterrani

Amics de la Terra de Mallorca va prendre part ahir dilluns a París de la reunió de la Clean Shipping Network, xarxa que promou reduir els impactes ambientals que provoca la navegació marítima, i especialment, els creuers.

Amb la participació de representants de Grècia, Malta, Itàlia, França, Espanya, Portugal i Alemanya, va tenir lloc un intercanvi d’experiències i informació, circumscrites en aquesta ocasió en l’àmbit mediterrani.

Així, per exemple, es van poder conèixer de primera mà detalls del vessament de fuel que va tenir lloc a finals de l’estiu passat en les rodalies de Pireo i les seves greus conseqüències econòmiques per al turisme de la Riviera atenesa.

Els participants van coincidir a apreciar una creixent conscienciació social als seus respectius països cap a les conseqüències ambientals negatives del tràfic marítim, i en la necessitat que el Mediterrani, a exemple del Mar del Nord o el Bàltic, es constitueixi en zona de control d’emissions contaminants (ECA, per les seves sigles en anglès).

La reunió precedeix a la conferència internacional que tindrà lloc avui a la seu del Ministeri francès de Transició Ecològica i Solidària sota el títol “La reducció de la contaminació atmosfèrica en el Mediterrani d’origen naval”, amb assistència, entre altres autoritats, del ministre francès del ram.

La Conferència tractarà de reflexionar juntament amb les parts interessades de la indústria del transport marítim, ports i ciutats sobre aquest problema i els seus impactes, i identificar les mesures tècniques i legislatives existents per reduir eficaçment la contaminació marítima i complir amb els desafiaments actuals. També abordarà els sistemes per assegurar el correcte compliment i aplicació dels marcs regulatoris vigents i futurs.

No s’ha d’oblidar que, segons la pròpia Comissió Europea, 50.000 persones moren prematurament a l’any en la Unió Europea a causa de contaminació de l’aire causada pel tràfic marítim.

Schiffssschlot – Foto: NABU/Schulte

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies