Search
Close this search box.

“Jornada de Conservació a Son Torrella: Restaurant la Biodiversitat de la Serra de Tramuntana”

Amics de la Terra va organitzar recentment una jornada de conservació en la finca de Son Torrella del Puig Major, on es van dur a terme importants treballs de reforestació i conservació de la biodiversitat. Aquesta iniciativa va posar en relleu la rellevància de protegir i enfortir l’ecosistema local, destacant la importància de la regeneració d’hàbitats per a millorar la biodiversitat i abordar la crisi climàtica.

  El dissabte 24 de febrer de 2024, Amics de la Terra, en col·laboració amb el gestor de la finca, expert forestal de Tramuntana XXI i un grup de voluntaris compromesos amb el medi ambient, van dur a terme una jornada de conservació en la finca de Son Torrella del Puig Major. Durant aquesta jornada, es van dur a terme diverses activitats de reforestació i conservació de la biodiversitat, amb especial èmfasi en la plantació d’espècies arbustives i mel·líferes autòctones, fonamentals per a l’hàbitat dels pol·linitzadors i la conservació de l’ecosistema local.

Els participants també van tenir l’oportunitat de gaudir d’un petit refrigeri elaborat amb productes locals, la qual cosa va promoure la consciència sobre el consum responsable i la sostenibilitat. Es destaca la importància de la regeneració d’hàbitats en la lluita contra la crisi climàtica, tant en finques públiques i espais naturals protegits com en finques privades, que abasten gran part de la Serra de Tramuntana.

L’objectiu principal d’aquestes accions és combinar labors que contribueixin a la regeneració d’hàbitats i fomentar la participació activa de la societat a través de la Custòdia del Territori. L’Acord de Custòdia del Territori amb els propietaris de Son Torrella compta amb el suport del Consorci de la Serra de Tramuntana del Consell de Mallorca i el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, la qual cosa permet dur a terme accions participatives i formatives de conservació any rere any, amb l’objectiu de preservar i millorar la biodiversitat en el cor de la Serra.

Amics de la Terra està compromès amb la conservació de l’entorn natural i té programades més activitats en els pròxims mesos. Aquesta jornada de conservació a Son Torrella és un exemple de com l’acció col·lectiva pot marcar la diferència en la protecció i restauració del nostre valuós patrimoni natural.

Amb el suport de:

*Aquesta recerca ha estat finançada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic però no expressa l’opinió d’aquest.

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.