Iniciatives col·lectives davant la crisi social i econòmica de les Balears

-Més de 150 entitats s’han adherit al “Manifest La vida al Centre” des de la seva presentació el mes de maig. Des de llavors ençà hem impulsat un procés col·lectiu per enfortir el teixit social i poder articular i donar respostes col·lectives a la crisi social i econòmica que afrontam.

-Davant la caiguda del sector turístic feta palesa aquesta setmana, i les devastadores conseqüències socials i econòmiques que se’n derivaran, articulam una resposta social col·lectiva amb la intenció de propiciar una mobilització social sense precedents i exigir la transformació política, social i econòmica cap a la transició ecosocial.

Els missatges de les recomanacions de no viatjar a l’Estat Espanyol, incloses les Illes, feta aquesta setmana pels governs del Regne Unit i d’Alemanya, deixen en entredit l’esperança que l’obertura dels mercats turístics pogués amortir un poc la caiguda sense precedents de l’activitat econòmica a les Illes Balears. Una economia intensiva turística que ens aboca a una vulnerabilitat absoluta. 

Des dels inicis de les negociacions polítiques per a la reactivació econòmica, des del teixit social hem oferit propostes i diàleg que en cap cas han estat considerades, per tal de repensar col·lectivament, tots els actors econòmics, socials i polítics, la recuperació conjunta que, al nostre entendre, ha d’enfocar cap a la transformació del nostre model productiu.

La negativa al diàleg i la necessitat de l’organització col·lectiva que ha deixat de manifest la crisi sanitaria, ha propiciat l’inici d’un procés col·lectiu per avançar-nos a la crisi social i econòmica que viurem i exigir mesures que no atemptin contra les persones. Cal enfocar cap a una transformació i posar les bases d’una transició ecosocial que posi la vida al centre. 

Sabem però que caldran mesures socials de xoc, més ambicioses que les plantejades fins ara, per fer front a una temporada turística que ja és insalvable.

Per tot això col·lectius socials de les Illes, des d’entitats d’inclusió social, al moviment feminista, a col·lectius en defensa de la sanitat pública, a col·lectius vinculats a l’agroecologia, moviment ecologista, joves i jubilats organitzats, col·lectius culturals, de l’economia social i solidària, cooperatives,  etc. hem estat treballant conjuntament durant més de dos mesos per articular una base social forta i diversa per donar una resposta col·lectiva als reptes i amenaces als quals ens enfrontem.

Llistat d’entitats del procés La Vida Al Centre:

https://www.lavidaalcentre.org/entitats-i-collectius-adherits/

Manifest de propostes de La Vida al Centre:

https://www.lavidaalcentre.org/

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies