Iniciatives agroecològiques a Mallorca davant la crisi climàtica i la dependència alimentària de l’exterior

  • Darreres places!!
  • 2a edició del Curs agroecològic de cultiu biointensiu a Mallorca (7, 8 i 9 de febrer)

Amics de la Terra està desenvolupant el seu projecte de cultiu biointensiu per promoure tècniques agroecològiques que contribueixin a la lluita contra la crisi climàtica i fomentin la sobirania alimentària en diferents territoris, entre ells Mallorca.

El projecte, que compta amb el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica a través de la Fundació Biodiversitat, en el cas de Mallorca es desenvoluparà en el municipi d’Alcúdia i comptarà amb la participació de mestres en el cultiu biointensiu.

  • Quan?

7, 8 i 9 de febrer (divendres de 16:00 h a 20:00 h, dissabte i diumenge de 9:00 h a 20:00 h)

  •  On?

Finca “Els 5 Elements”, Camí d’Es Braçals, Alcúdia.

  • Per què? En què consisteix el mètode biointensiu?

Els usos agrícoles intensius i la crisi climàtica soscaven la productivitat de la terra, limiten els tipus de cultiu i minven la capacitat del sòl per absorbir carboni. De fet, el 70% dels sòls de la geografia espanyola estan en procés de desertificació i pateixen d’una gran falta de carboni orgànic.

Davant aquesta situació d’emergència climàtica cada vegada més apressant, l’agroecologia, en la qual s’emmarca el mètode, és un aliat davant la crisi climàtica. Els estudis corroboren que el cultiu biointensiu augmenta la fertilitat del sòl en un 100% i, a la vegada, en no necessitar pràcticament cap input extern, redueix l’energia emprada un 96%, alhora que augmenta la producció d’aliments un 250%.

Recentment la ciutadania ha reclamat una acció contundent davant la crisi climàtica. És necessari establir mesures de reducció d’emissions i una transformació completa en tots els sectors. En aquest sentit donar suport i fomentar la sobirania alimentària i les tècniques agroecològiques és indispensable per donar passes cap a un canvi en el sector agroalimentari.

  • Inscripció per a les últimes places disponibles d’aquest curs:

https://www.tierra.org/agenda/mallorca-curso-agroecologico-cultivo-biointensivo-de-alimentos-2/

  • Més informació del projecte:

https://www.tierra.org/nuevas-iniciativas-agroecologicas-frente-a-la-crisis-climatica/

 

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies