Impliquem turistes en la conservació de la Serra de Tramuntana

Turistes alemanys s’impliquen en la conservació de la Serra de Tramuntana amb Amics de la Terra Mallorca

Dijous trenta persones, entre turistes alemanys i gent local, van participar en la segona jornada de treball voluntari organitzada per Amics de la Terra Mallorca per ajudar a la recuperació de l’olivar i les parets de pedra seca en la Serra de Tramuntana, sensibilitzant així als turistes excursionistes sobre la importància del seu manteniment i les dificultats per conservar un paisatge declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Vint turistes alemanys i deu voluntaris d’Amics de la Terra Mallorca van passar la jornada treballant en el Barranc de Biniaraix amb explicacions sobre el patrimoni natural i cultural de la Serra de Tramuntana que han pogut veure in situ. Van aprendre la tècnica i van ajudar a la restauració d’un marge al costat d’un marger professional, adonant-se del treball dur artesanal que això implica. Van ajudar a recuperar l’olivar netejant diversos bancals eliminant canyís i pins invasors. Després del treball van assaborir productes locals i van finalitzar amb una visita al Centre Capvespre a Sóller per conèixer les diferents varietats d’olives i olis i la producció d’oli en la tafona de la Cooperativa. Les jornades de voluntariat pretenen oferir als excursionistes alemanys que visiten la Serra la possibilitat de participar activament en la seva conservació.

La jornada va ser tot un èxit. Els turistes es van mostrar molt contents de poder conèixer molt més el paisatge únic de la Serra de Tramuntana conformada per l’home, així com els grans problemes pel seu manteniment. Van estar molt satisfets de tenir l’oportunitat de contribuir en la seva conservació i establir contacte amb gent local.

Es realitzaran dues jornades de voluntariat més amb turistes, al maig i a la tardor. Aquestes jornades formen part del projecte “Protegeix la Serra de Tramuntana” de Amics de la Terra Mallorca en col·laboració amb BUND (Amics de la Terra Alemanya) i BTE (experts en turisme sostenible) recolzat per la Fundació pública alemany DBU. En el marc del mateix projecte ja s’han realitzat unes jornades de formació de guies de muntanya recolzada pel Consell de Mallorca, una enquesta entre més de 200 excursionistes alemanys sobre les seves raons per visitar la Serra, així com un directori online que aviat es presentarà de llocs de venda de productes locals de la Serra per fomentar la compra dels mateixos.

El divendres s’ha celebrat una trobada per la avaluación del projecte en Raixa amb les entitats locals i alemanyes promotores del projecte “Protegeix la Serra de Tramuntana” (Amics de la Terra Mallorca, Amics de la Terra Alemanya (BUND), BTE i DBU) i les entitats col·laboradores com el Consorci de la Serra de Tramuntana – Consell de Mallorca, Associació de Tècnics Esportius i Guies de Muntanya de Balears, Associació de Propietaris del Barranc de Biniaraix, Centre Capavespre de Sóller i l’Associació Tramuntana XXI. La valoració del projecte és molt bona i s’ha estudiat entre tots la viabilitat de continuar en el futur.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies