Festa! 25 anys d’Amics de la Terra Mallorca

Amics de la Terra Mallorca hem celebrat aquest dissabte 14 de desembre la festa del nostre 25 aniversari.

Aquesta festiva i solejada jornada va tenir lloc a Can Alcover (Palma), de 12 del matí a 6 del capvespre, i va estar oberta a tothom. Una cinquantena de persones sòcies, voluntàries i simpatitzants de la lluita ecologista van participar-hi.

El matí va començar amb un primer taller d’educació ambiental sobre la importància de protecció de la posidònia, amb una proposta teatralitzada i participativa, on petits i majors van passar una estona molt divertida.

El segon taller va tenir com a objectiu la visibilització dels Defensors Ambientals del Sud Global, uns dels assumptes demandats per les comunitats indígenes en la COP25. La vida d’aquestes persones que defensen els territoris i la biodiversitat està en constant perill a causa d’interessos corporatius, extractius, etc. d’empreses transnacionals, els vertaders actors intel·lectuals dels crims. Recordem que segons xifres de Global Witness, l’any passat 164 defensors ambientals van perdre la vida, i 6 dels 10 països més letals van ser llatinoamericans.

Amics de la Terra pertanyem a la federació internacional Friends of the Earth, present en més de 70 països arreu el món, i vam voler fer aquest homenatge a totes aquestes persones.

Tothom va gaudir d’un dinar vegetarià al jardí de Can Alcover, on la música en directe de Xus Santana, cantautor mallorquí què amb la seva veu, guitarra i cançons de lletres profundes i reivindicatives, va captivar el públic.

El tram final de la jornada va començar amb un quiz interactiu sobre curiositats i història dels 25 anys d’aquesta associació, un agraïment a les persones que han estat sòcies des de l’inici i una rifa de premis amb productes locals KM0.

Amb la música en viu de “Tomás con Gas & Steve además” la gent va gaudir fins al final de la jornada.

Els resultats de les negociacions de la COP25 mostren que queda molt per fer. Des d’Amics de la Terra continuarem en la lluita ecologista molts més anys.

Gràcies Amics i Amigues de la Terra!

 

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies