Felicitem la decisió de rebutjar la construcció de noves carreteres

Amics de la Terra de Mallorca felicita a Més per la seva decisió de rebutjar la construcció de noves carreteres, malgrat el tardà de la mateixa

Amics de la Terra de Mallorca es congratula de la decisió del partit econacionalista Més de no considerar les noves infraestructures automobilístiques com a solució al problema de la saturació del tràfic a Mallorca.

Coincidim amb el partit Més en la convicció que crear noves infraestructures pel cotxe és una solució curtplacista, doncs està demostrat que afavoreix que persones que no ho farien, acudeixin al cotxe particular com a solució de mobilitat, amb el que les noves infraestructures acaben saturant-se en un lapse de temps no gaire llarg i torna a necessitar-se una ampliació (la coneguda “Paradoxa de Braess”, ignorada pels nostres polítics). El problema és especialment greu en llocs com les illes, on el territori és limitat.

No obstant això, Amics de la Terra de Mallorca lamenta que la decisió o el descobriment de Més es produeixi a un any poc més de les eleccions, després d’haver confirmat amb els seus vots projectes com l’autovia Llucmajor-Campos (al costat de PSOE i Podemos) o, amb matisos, el segon cinturó de Palma.

Encara així ens satisfà que Més s’hagi adonat per fi que la solució als problemes del transport a Mallorca passa per invertir de manera decidida en transport públic, reconsiderant a més alternatives tals com el tren i el tramvia.

Esperem que una reflexió anàloga tingui lloc en el sí del PSOE, la consellera insular del qual de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s’ha significat durant tota la legislatura per encoratjar opcions destructores del territori i afavoridores de l’ús del cotxe privat, fet en absoluta contradicció amb unes polítiques en favor de la mobilitat sostenible. No oblidem que Balears compta amb el dubtós honor d’haver liderat en l’Estat els episodis de contaminació per ozó troposfèric, directament lligada al tràfic motoritzat, al costat d’altres causes.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies