Search
Close this search box.

Èxit de participació en la concentració “menys turisme,més vida”

El 30 d’octubre 2023 vam sortir al carrer junt amb altres col·lectius socials i ecologistes,per exigir “menys turisme,més vida”. Són moltes les problemàtiques que es deriven de l’apogeu del turisme que impacten negativament en l’entorn, les condicions de vida de les persones residents, les persones migrants i l’ecosistema de les illes.

Criticarem les promeses de sostenibilitat del turisme, assenyalant-les com una fal·làcia destinada a justificar l’expansió constant d’aquesta indústria a costa del territori i la població local. La massificació turística ha provocat la pèrdua d’identitat, la violència de gènere i la vulnerabilitat de les persones migrants.

El model turístic actual és altament carbonitzat i contribueix de manera significativa a la crisi climàtica. El canvi climàtic fa que les Illes Balears siguin especialment vulnerables i les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedents del turisme són un factor important en aquesta qüestió.

És necessària una reducció a la dependència del turisme com a única font d’ingressos per a les Illes Balears i a buscar alternatives econòmiques més sostenibles. Creiem que la solució radica en l’organització de la societat civil i en la creació d’alternatives que posin la vida de les persones i el medi ambient al centre, en lloc del benefici de les elits econòmiques. “Menys Turisme i Més Vida”.

Pots llegir el manifest complet al següent enllaç – MANI 30O – Manifest Menys Turisme Més Vida

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.