Estudiants i Amics de la Terra estrenen un vídeo pel clima sobre els costos ocults de la fast-fashion

-Els joves demanen al streamer Ibai Llanos que reaccioni al vídeo i amplifiqui el missatge de lluita contra el canvi climàtic.

-Estudiants de secundària i Amics de la Terra presenten avui el vídeo “#cuantovaleDEVERDADtuoutfit”, imitant vídeos juvenils de moda urbana e incorporant components de sensibilització.

-Aquest vídeo forma part d’un projecte més ampli de l’entitat ecologista Amics de la Terra Mallorca, sobre acció climàtica i educació per a la transformació social, amb suport de la Direcció General de Cooperació.

Amics de la Terra Mallorca i estudiants presenten la nova edició d’una sèrie de vídeos participatius per l’acció climàtica, en la qual joves de secundària són els protagonistes. Enguany la producció se centra en la fast-fashion i compta amb una estètica més urbana i youtuber que mai.

Després d’una sèrie de tallers formatius sobre justícia climàtica facilitats per Amics de la Terra, els 200 alumnes participants de 3r d’ESO de 2 Instituts d’Educació Secundària de Palma, l’IES Josep Sureda i Blanes i l’IES Son Pacs, van elegir la temàtica específica de la fast-fashion com a fil conductor amb el qual treballar la connexió local-global i les fonts d’emissió que contribueixen a la crisi climàtica.

El vídeo “#cuantovaleDEVERDADtuoutfit” vol visibilitzar alternatives reals de consum més sostenibles i justes per al planeta i les futures generacions, a la vegada que mostra el costat fosc de la indústria fast-fashion.

L’organització ecologista recorda els greus impactes socials i ambientals que comporta la fabricació de roba de moda ràpida i el seu comerç global: tan sols una samarreta de polièster, material derivat del petroli, emet 5,5 kg CO2 durant la seva fabricació.

El vídeo incorpora un enllaç interactiu de votació perquè els espectadors votin l’outfit que “hauria de guanyar en termes climàtics” (https://www.menti.com/29ovukv39m), i llança un missatge directe al streamer Ibai Llanos, amb l’esperança d’aconseguir que, d’una banda, reaccioni al vídeo i difongui el seu missatge de manera constructiva, i per l’altre, es comencin a veure més influencers que xerrin d’alternatives de producció i consum més justes per a les persones i el planeta.

Durant el projecte, l’alumnat va traslladar que, tant pel seu consum de roba, com per la modalitat de compra online, era aquí on sentien que podien aportar una cosa concreta en la lluita contra el canvi climàtic i retallar les seves emissions, convidant a altres persones a contribuir en la mateixa línia.

En aquest projecte, els estudiants s’han convertit en guionistes, actors i actrius, i han experimentat i col·laborat en la producció d’un rodatge que té com a objectiu moure als espectadors cap a l’acció.

L’estètica i codis juvenils que incorpora el vídeo, han estat una novetat per a Amics de la Terra, que ha fet un esforç per a connectar així amb tota una generació de nadius digitals, alhora que cercava empoderar-los com a agents de transformació ecosocial.

 

“#cuantovaleDEVERDADtuoutfit” té una versió completa que es pot veure al canal de Youtube d’Amics de la Terra, i un tràiler per a les xarxes socials.

Aquest vídeo forma part d’un projecte més ampli d’Amics de la Terra Mallorca sobre educació per a la transformació social, la solidaritat entre Nord i Sud Global, i la construcció de justícia climàtica del local al global,  el qual compta amb el suport de la DG Cooperació de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears.

 

  • Aquí pots veure altres vídeos d’edicions anteriors dins aquest projecte:

Amics de la Terra i estudiants mallorquins treballen l’educació per a la transformació social i l’acció contra el canvi climàtic

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies