Estrenam nou material educatiu sobre Compostatge!

-Estrenam una nova Exposició itinerant sobre la situació del Compostatge en Mallorca, reeditem el nostre manual pràctic sobre Compostatge domèstic i  llancem la campanya “Tancant el cicle naturalment, composta!”

-Aquests materials didàctics estan disponibles per a prèstec a centres educatius, associacions de veïns i altres entitats.

Amics de la Terra fomentem l’accés i consum equitatiu dels recursos naturals, promovem diferents models de prevenció de residus com el compostatge domèstic o comunitari o el residu zero, donem suport a iniciatives de reutilització com el sistema de retorn d’envasos, lluitem contra el consum d’un únic ús. El millor residu és el que no es genera i per això fomentem un canvi de consum individual i col·lectiu.

Gairebé la meitat dels nostres residus corresponen a la fracció orgànica, la qual es perd quan va al rebuig, la fracció “resto” que no es recicla ni aprofita i que va destinada a la incineradora o a l’abocador, amb els consequents impactes ambientals que això genera. A més, es calcula que només s’està compostant un 3% del poc que es recull selectivament. Les administracions locals i insulars tenen molta feina al davant per millorar aquesta situació i cal que facin de la fracció orgànica la seva prioritat de gestió.

La ciutadania pot contribuir proactivament en aquesta transició gràcies al compostatge domèstic i comunitari descentralitzat i de proximitat, a més d’exigir la implantació de la recollida selectiva de l’orgànica al seu municipi.

Per visibilitzar la importància de la matèria orgànica i el compostatge a l’hora de fer front a la gran quantitat de residus que generem la societat balear, des d’Amics de la Terra Mallorca llancem la campanya Tancant el cicle naturalment, composta!, amb nou material didàctic adequat per alumnes i ciutadania.

1 .Exposició Tancant el cicle naturalment, composta!”

Consta de 4 panells de 2 m d’alçada x 0.80 m d’ample en format de roll-ups, els quals no necessiten cap sistema de fixació ni parets. L’idioma de l’exposició és el català (clica sobre la imatge per a engrandir-la).

El contingut consisteix en mapes, gràfics i dades sobre la situació de la gestió i generació de residus a l’illa de Mallorca i com la separació i recollida selectiva de la fracció orgànica és necessària si volem arribar a l’horitzó europeu 2020. S’inclouen exemples d’èxit d’iniciatives posades en marxa a altres bandes de l’Estat espanyol per part de moviments veïnals, d’aliances entre restaurants i entitats, o de centres educatius i horts urbans, etc.

Aquesta exposició itinerant ja està circulant aquest hivern de 2018, pots trobar-la a la UIB del 5 al 16 de novembre.

  • Setmana del 5 al 9 Nov: Edifici Mateu Orfila (entrada principal)
  • Setmana del 12 al 16 Nov: Edifici Guillem Cifre (1ª planta, Biblioteca)

 També farem un Curs de Compostatge Domèstic aprofitant la instal·lació d’aquesta Exposició:

– Dilluns 12 Nov, 18:00 h – Edifici Guillem Cifre (2ª planta, Sala de Graus)

– Gratuït. Places limitades. Inscripcions al Curs aquí:  https://tinyurl.com/CursCompostatgeADTM

Amb la col·laboració de l’ Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible de la UIB i de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

2. Material acompanyant de l’Exposició: Flyers amb informació sintetitzada de com separar correctament les restes orgàniques i que la gent es podrà dur a casa quan visiti l’exposició, amb l’objectiu de facilitar la preparació per al compostatge domèstic. (clica sobre la imatge per a engrandir-la).

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Re-edició del nostre històric “Manual bàsic per fer compost”

Hem reeditat i actualitzat el nostre petit manual pràctic per a compostatge domèstic que vam crear fa dues dècades, per acompanyar els nostres cursos de compostatge adreçats a la ciutadania interessada en posar-lo en pràctica als seus horts i jardins particulars i/o comunitaris.

Pots trobar-lo aquí en format digital i escriure’ns si el vols emprar per difondre aquesta pràctica al teu centre de feina, escolar, municipi, etc. Amics de la Terra Mallorca seguim oferint cursos grupals sobre compostatge domèstic i comunitari com hem fet des de 1997, amb més de 10.000 veïn/es d’un total de 18 municipis de Mallorca sensibilitzats amb el compostatge domèstic de llavors ençà.

Per a més informació: amics@amicsdelaterra.org

 

 

 

 

 

 

 

 

Gràcies a la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies