[sábado 7 Nov] Concentración reivindicativa por la transición ecosocial y la defensa de los servicios públicos!

-Sábado 7 de noviembre, por todo el Estado español, la ciudadanía nos movilizamos con el Plan de Choque Social, bajo el lema «Nuestras vidas importan más que sus beneficios».

-La convocatoria en Mallorca, organizada por la plataforma La Vida al Centre y todos los colectivos que la integran, tendrá formato de concentración con medidas de seguridad sanitaria.

Desde La Vida al Centre, plataforma integrada por colectivos, entidades y ciudadanía, y en la cual participa Amics de la Terra Mallorca, os convocamos a asistir a la concentración que tendrá lugar el próximo sábado 7 de noviembre a las  17.30h en la Plaça d’Espanya (Palma) bajo el lema «Nuestras vidas importan más que sus beneficios».

Esta convocatoria se adhiere al resto de movilizaciones coordinadas por el Plan de Choque Social por todo el Estado español, en un contexto actual de rescates económicos con fondos públicos a grandes empresas privadas y otras situaciones que provocan que la transición post-COVID no sea justa ni para personas ni para el planeta.

El objetivo de la movilización es la reivindicación de medidas sociales para hacer  frente a la situación actual de agudización de la crisis, así como para exigir una salida de la misma que nos permita avanzar hacia una transición económica, social y ecológica que ponga la vida en el centro.

Aquí puedes leer más sobre nuestra participación en «La Vida al Centre»:

«La vida en el centro»: las entitades impulsoras lanzamos manifiesto y propuestas abiertas a adhesiones para una transición post-COVID socioecológica

Queremos poner la vida en el centro, no bajo más cemento

Las entidades de «La vida al centre» presentamos en el Parlament propuestas de reactivación social y económica

Y aquí puedes leer el comunicado de la convocatoria para el sábado 7 de noviembre:

NO PAGUEM AQUESTA CRISI.
EXIGIM UNA SORTIDA AMB JUSTÍCIA SOCIAL, ECOLÒGICA I LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES

Des de La Vida Al Centre (https://www.lavidaalcentre.org/) convocam a una mobilització unitària per aquest dissabte 7 de novembre a les 17.30h a la Plaça d’Espanya.

Fa mesos que, centenars d’Organitzacions, Col·lectius i Plataformes de tot l’Estat, treballem en la construcció d’una resposta de la Classe Treballadora i de la majoria social, davant el rumb que estan prenent els esdeveniments amb motiu de la pandèmia del coronavirus i de l’agudització de la crisi econòmica i social que se’n deriva.

A Mallorca, des del el mes de març, la plataforma La Vida Al Centre treballa per articular propostes i enfocades a impulsar un canvi de model que transiti cap a un model econòmic basat en la justícia ecològica i social. Diferents col·lectius d’ambits diversos hem anat articulant un espai de treball conjunt també per articular resistències col·lectives davant les mesures polítiques i econòmiques impulsades pels governs a diferents nivells, i que segueixen enfocant-se cap a la perpetuació d’un model que genera greus desequilibris i desigualtats socials.

Una vegada més, els poders econòmics i mediàtics, amb els seus tentacles en les diferents institucions i governs, estan consolidant el seu full de ruta per a tornar a sortir indemnes d’aquesta situació i fer recaure tot el pes de les conseqüències econòmiques i socials sobre la classe treballadora i les persones més desfavorides, posant en primera línia de les prioritats treure oportunitat de la crisi, obviant qualsevol criteri de justícia social i mediambiental, i condemnant a milions de persones al sofriment durant molt de temps.

Les grans empreses han continuat lucrant-se malgrat anunciar contínuament les pèrdues que podien suposar les restriccions. Per a això no han dubtat en parasitar allò públic sense vergonya per a nodrir els seus beneficis a costa del sofriment de les treballadores. Tampoc els ha tremolat el pols a l’hora de posicionar-se els primers en la fila per a rebre els fons públics. Mentrestant, la patronal i els poders econòmics es reuneixen en fòrums i seminaris amb l’objectiu d’articular i imposar als governs, els criteris polítics perquè, una vegada més, el pes de les conseqüències de la pandèmia recaigui sobre nosaltres.

Fins al moment, s’han vingut convocant mobilitzacions específiques reivindicant imprescindibles
canvis en les polítiques en matèria de sanitat, educació, habitatge, dependència, residències, pensions, redistribució de rendes o model d’estat, i també per conflictes específics en sectors de la
producció o en empreses concretes. Creiem que ha arribat el moment d’unificar totes aquestes lluites entorn d’una mobilització unitària d’impugnació global de la situació:
• En defensa dels Serveis Públics (Sanitat, Educació, Serveis Socials, Dependència, Residències, Transport, Energia, etc)
• Per un ingrés incondicional i suficient per a totes les persones.
• Per una sortida a la crisi amb justícia social i ecològica.
• Habitatge per dret, rescatem persones, no capital.
• Per unes pensions dignes per a totes les persones, amb un mínim de 1084 € i blindades en la
Constitució.

Per tot això, des de La Vida al Centre (https://www.lavidaalcentre.org/) convocam per aquest dissabte 7 de novembre a les 17.30h a la Plaça d’Espanya una concentració sota el lema LES NOSTRES VIDES IMPORTEN MÉS QUE ELS SEUS BENEFICIS.

En Amics de la Terra Mallorca utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación. Si sigues navegando en nuestra web entendemos que aceptas su uso.Política de privacidad y cookies