Entitats ambientals expressen el seu suport a les mesures de restricció del tràfic motoritzat al centre històric de Palma

12 juny 2016

Les entitats ecologistes Amics de la Terra, Ecologistes en Acció i GOB , l’organització de ciclistes urbans Biciutat de Mallorca, i el fòrum estatal de vianants “Andando” s’adhereixen a les mesures acordades per l’Ajuntament de Palma encaminades a restringir el tràfic motoritzat al centre històric de la ciutat.

En opinió d’aquestes organitzacions, les mesures redundaran en un increment de la qualitat de vida dels palmesans, en un molt desitjable calmat del tràfic, una millora de la seguretat per als vianants i de la pròpia imatge de la ciutat davant els seus visitants.

La tendència a acotar per a vianants, vehicles de serveis essencials i de residents els centres històrics de les ciutats europees s’estén cada vegada més, donant resposta a les demandes ciutadanes. La gent s’ha adonat que la presència del cotxe és un greu obstacle per al gaudi d’uns carrers que no només han de ser lloc de pas, sinó que han d’atendre a la necessitat d’estar i socialitzar en elles, especialment en ciutats pròpies de la cultura mediterrània, com Palma.

El recent “Informe sobre la qualitat de l’aire en l’Estat espanyol durant 2015” publicat per Ecologistes en Acció destaca que Balears pateix d’uns nivells de contaminació molt per sobre de les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut. Les organitzacions signatàries estan convençudes que les mesures adoptades ajudaran a reduir-los.

(Font imatge www.mallorcadiario.com)

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies