Search
Close this search box.

Ens sumem a la lluita global per acabar amb els combustibles fòssils de manera ràpida, justa i definitiva

El divendres 15 de setembre vam sortir als carrers al costat d’un centenar de persones per a exigir la fi dels combustibles fòssils de manera ràpida, justa i definitiva, sumant-nos així a les grans mobilitzacions duites a terme en multitud de països i parts d’Espanya sota el lema de la campanya #EndFossilFuels.

Aquesta mobilització històrica renova i reforça els esforços coordinats a escala mundial per a acabar amb l’era dels combustibles fòssils. La magnitud d’aquesta mobilització i els efectes devastadors, com les recents onades de calor sense precedents, les inundacions mortals i l’augment dels fenòmens meteorològics extrems, criden l’atenció sobre la urgència del moment.

La crisi climàtica s’agreuja i, en resposta, el moviment mundial per la justícia climàtica es reforça. A tot el món ens estem unint per a lluitar contra la indústria dels combustibles fòssils i els qui la secunden.

La mateixa indústria està impulsant distraccions nocives i perilloses: mercats de carboni, compensacions i eliminacions en forma de les anomenades “solucions basades en la naturalesa” i geoenginyeria. Falses solucions perquè la indústria es mantingui durant més temps, mentre que destrueix el nostre dret a un futur habitable.

Donada la situació necessitem canvis urgents estructurals, per això exigim:

  • Parar les subvencions i ajudes als fòssils.
  • Detenir la construcció de noves infraestructures fòssils.
  • Un pla sòlid per a la descarbonització del nostre sistema.
  • Responsabilitzar als contaminadors pels danys causats.
  • Posar fi a la rentada verda.
  • Acabar amb la captura corporativa dels combustibles fòssils.

 

Els dirigents de les nacions riques amb un llegat històric de contaminació tenen la responsabilitat de dur a terme una eliminació ràpida i justa dels combustibles fòssils i de finançar-la a escala mundial. Aquesta transició ha de sustentar-se en una transformació dels sistemes actuals que doni prioritat a la justícia i a unes estructures socioeconòmiques equitatives, “zero real” en lloc de “zero net”, salvaguardant així, tant els drets dels treballadors i de les comunitats.

Junts/es acabarem amb els combustibles fòssils de manera ràpida, justa i per sempre.

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.