Mallorca marxa pel Clima amb 2000 persones

L’animació va començar un poc abans, amb un taller de maquillatge per a infants i una meditació per la Terra. La marxa, a ritme de tambors, va recorre el carrers del centre de Palma. Al Passeig del Born, després d’una performance on es va representar la substitució de les energies “brutes” per les renovables, Tomàs Graves llegí el manifest. A continuació, la música va prendre l’escenari: el propi Tomàs Graves, acompanyat de Gus Pollard, oferí una actuació. Els seguiren El Hermano L, Jaume Mas i Gustavo Churruarin.

El manifest recalca que: “Si la humanitat ha arribat a aquesta situació, és perquè no hem fet cas a la natura. Si no hi posam remei, és perquè no hem fet cas a la ciència”. Afirma també que: “Els efectes del canvi climàtic auguren en les pròximes dècades un impacte socioeconòmic sense precedents i de conseqüències imprevisibles. La degradació dels sòls, la desertificació, les inundacions, l’escassetat d’aigua, l’impacte de les sequeres i els efectes dels fenòmens climàtics extrems representen una seriosa amenaça ambiental i econòmica”. I acaba: “Avui 29 de desembre ens toca a tots pressionar els nostres governs per a què prenguin mesures concretes, i cada dia tenim la responsabilitat de consumir amb consciència global”

La Marxa Mundial pel clima s’ha dut a terme la vigília de la cimera de líders mundials en París, on es debatrà una resposta mundial unificada per fer front a la crisi del canvi climàtic.

S’han celebrat milers d’esdeveniments en més de 150 països per enviar el missatge contundent als líders mundials de que prenguin mesures urgents i ambicioses a la reunió de París.

Els mallorquins s’han unit per fer notar la preocupació creixent pel canvi climàtic i per demanar que les negociacions sobre el clima assolin un acord que impedeixi la catàstrofe del canvi climàtic, i que s’incentivi la transició mundial cap a una nova economia verd impulsada per energies 100% netes.

Ho han organitzat les entitats: Amics de la Terra, Avaaz, Es Racó de Ses Idees, GOB, MÉS per Mallorca, Podem Mallorca, Tambors per la Pau i GIRA España por la Infancia

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Privacy and cookies policy