Felicitem que Es Murterà deixarà de cremar carbó durant un mes

Es Murterà deixarà de cremar carbó durant un mes

Amics de la Terra aplaudeix la iniciativa de la central tèrmica d’es Murterar de deixar de cremar carbó durant el mes de gener. Segons les informacions a què hem pogut tenir accés, això ha estat un acord de mesura urgent entre la gerència de la central tèrmica i la iniciativa privada anomenada Orient. Segons el comunicat presentat avui pels senyors Orient han pogut arribar a aquest acord satisfactòriament després de diverses reunions en les quals han posat sobre la taula la dificultat de trobar carbó, un recurs fòssil cada vegada més escàs, i la gran demanda que hi haurà ara al mes de gener.

Es Murterar així es mostra pionera davant d’aquest tipus d’iniciativa i se solidaritza amb la reducció de recursos naturals escassos durant un mes. Es Murterar informa també a la població Mallorquina que aquesta mesura no afectarà el subministrament elèctric perquè estem connectats amb un cable submarí amb la península, hi ha altres centrals a Mallorca que produeixen electricitat cremant derivats del petroli, i tenim també la petita part de producció d’energia renovable.

Gràcies a aquesta iniciativa, a part d’alguns nins i nines de Mallorca, rebran carbó per reis polítics, directius i accionistes de grans empreses després d’un intens any de bloquejar les mesures necessàries per enfrontar-nos a la lluita contra el canvi climàtic. Els senyors d’Orient volen transmetre així la idea que el carbó és un recurs escàs, molt contaminant, que contribueix en gran mesura al canvi climàtic i que hauria de deixar-se sota la terra.

Amics de la Terra felicita a es Murterar per la iniciativa i anima a parar la crema de carbó definitivament i substituir aquesta generació d’energia tan contaminant per energia renovable.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Privacy and cookies policy