Amics de la Terra participa en l’Aliança per l’Emergència Climàtica a Mallorca i a la Vaga Mundial pel Clima

  • Presentació de L’Aliança per l’Emergència Climàtica a Mallorca:

Els principals grups ecologistes de Mallorca –Amics de la Terra Mallorca, Extinction Rebellion Mallorca, Greenpeace Illes Balears, GOB Mallorca, Fridays for Future Mallorca, Moviment Ecolocal Mallorquí – MEM, Plataforma Antiautopista de Campos, Terraferida, i altres associacions i sindicats com CGT Illes Balears, Entrepobles, SOM Sindicalistes Balears i ATTAC Mallorca – hem constituït aquest passat dissabte l’Aliança per l’Emergència Climàtica a Mallorca.

La primera acció de l’Aliança ha estat adreçar-nos als ajuntaments de l’illa per demanar-los que aprovin una Declaració d’Emergència Climàtica que, entre d’altres, suposi el compromís de reduir al màxim les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) amb efecte immediat i amb la fita d’arribar a un balanç zero net d’emissions de GEH no més tard de 2040, si pot ser abans de 2035, i la reducció l’any 2030 del 65% d’emissions d’aquests gasos respecte a les de 1990.

Els membres de l’Aliança instem els municipis a “incorporar i desplegar de manera immediata la nova Llei 10/2019 de canvi climàtic i transició energètica” però els demanem que vagin més enllà i adoptin mesures concretes i urgents en matèria de desclassificació de sòls urbanitzables, contenció de la mobilitat, protecció del sòl rústic i foment de l’agricultura ecològica.

En una primera ronda de contactes, tenim previst adreçar-nos als principals 6 ajuntaments (del total de 53 de l’illa): Palma, Calvià, Manacor, Inca, Llucmajor i Marratxí.

  • Pots accedir al Manifest clicant [aquí] i veure com va cobrir IB3 Notícies la roda de premsa on vam presentar aquesta Aliança [aquí].
  • En el següent enllaç pots trobar el model PDF descarregable de la Moció que s’està presentant als ajuntaments per part de l’Aliança per l’Emergència Climàtica de Mallorca, com a part de la nostra aposta per la transparència.
  • En cas que t’interessi presentar la moció al teu Ajuntament, posa’t en contacte amb l’Aliança alianzaemergenciaclimaticama@gmail.com

 

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Privacy and cookies policy