25 escoles i 2.000 alumnes ja gaudeixen de menjadors amb productes ecològics gràcies al projecte iniciat per Apaema amb la col·laboració de Amics de la Terra Mallorca

La finca d’agricultura ecològica sa Teulera de Petra va ser ahir l’exemple perfecte per mostrar a una trentena de pares i mares d’escolars de la comarca del Pla de Mallorca els beneficis que els productes sense afegits químics poden reportar, tant a la salut dels alumnes com en el nou desenvolupament econòmic de l’agricultura local de proximitat.

Actualment, el projecte iniciat fa un any i mitjà per l´Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (Apaema), amb la col·laboració de Amics de la Terra, ja ha aconseguit introduir productes frescos i respectuosos amb el medi ambient en més de 25 centres de primària de Mallorca, que donen de menjar a aproximadament 2.000 alumnes. “Això també repercuteix directament en el desenvolupament rural, que ara intentem expandir a la comarca del Pla, on tres escoles han confiat, de moment, en productes ecològics per als seus menjadors”, recorda la responsable de la iniciativa Roser Badia.

Ara com ara les xifres canten per si soles: més de 2.500 enciams, 1.200 quilos de taronges o 500 quilos de cigrons ja han arribat a les cuines directament de l’agricultor sense necessitat de cap tipus d’intermediari. “A poc a poc es va fent evident que l’opció d’introduir aliments ecològics en els menjadors escolars no solament és viable econòmicament, sinó que a més suposa importants beneficis a nivell social i ambiental.

Segons Amics de la Terra, un dels principals obstacles per a l’extensió i continuïtat del projecte, és encara la falta de sensibilització dels consumidors. “Es tracta que els centres puguin entrar en contacte amb els productors que tinguin més a prop geogràficament, per a poc a poc, crear una xarxa efectiva”.

Notícia publicada al Diario de Mallorca, el 17/12/2011. Descarrega-la aquí Diario de Mallorca 17/12/11

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Privacy and cookies policy