25 aniversari d’Amics de la Terra Mallorca!

Ja són 25 els anys que des de la nostra associació ecologista venim duent a terme activitats a Mallorca, del local al global, promovent campanyes per a involucrar a la ciutadania i donar a conèixer les alternatives més sostenibles.

Formam part d’Amics de la Terra Europa, Amics de la Terra Internacional i Amics de la Terra Espanya, la xarxa ecologista de moviments de base més gran del món.

La visió que una ciutadania informada i compromesa és la millor garantia de canvi, cap a una societat respectuosa amb el medi ambient, justa i solidària, ha marcat l’agenda i projectes que hem dut a terme.

Amics de la Terra Mallorca hem estat pioners en la formació sobre compostatge domèstic i comunitari a les illes i el nostre treball en Educació Ambiental en àmbits formal i informal, és molt reconeguda.
Hem treballat intensament en temes de sobirania alimentària i energètica, reducció de residus, conservació de la biodiversitat i d’un món rural viu, lluitant contra el canvi climàtic a través de projectes de sensibilització respecte a la nostra dependència del petroli i els impactes que això comporta en països empobrits, fent pressió política, presentant al·legacions, promovent canvis d’hàbits de consum, exigint canvis als productors, etc.

Amics de la Terra Mallorca hem estat presents des de les primeres grans manifestacions de defensa del territori, com l’oposició al desdoblament de la carretera Sóller-Deià en 1995, contra la massificació urbanística en 1998, la de NO a la Guerra en 2003, contra les prospeccions petrolieres en el mar balear en 2014, en la Marxa pel Clima de 2015 entre moltes altres.

En aquests 25 anys també hem col·laborat intensament amb altres entitats, participant en diverses plataformes per a conjuminar forces cap a uns mateixos objectius, com Per una Mar Sense Plàstic, Xarxa per la Sobirania Energètica de Mallorca, Mallorca No als Tractats de Comerç en Inversió, Al Molinar Port Petit, Salvem Ses Fontanelles, Aliança Mar Blava, etc.

Des d’Amics de la Terra Mallorca volem agrair a totes les persones que han fet possible el seu treball, sòcies, voluntàries i simpatitzants. Especialment, les persones sòcies són molt importants, ja que les seves aportacions permeten més independència econòmica de l’associació i contribueixen en el seu dia a dia.

Per això, volem animar a la participació durant el 2019, organitzant diferents activitats especials per a celebrar l’aniversari, que culminarà en una festa a la fi d’any; i convidar al fet que més persones s’associïn, gràcies a una nova quota específica durant el 2019: “25 € pels 25 anys“.

També hem estrenat aquesta nova web, i un logo específic per a celebrar aquest aniversari!

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Privacy and cookies policy