En record de Ken Saro-Wiwa

El 10 de novembre, Amics de la Terra Internacional commemora la mort de Ken Saro-Wiwa. Aquesta data assenyalada es constitueix com un dia de solidaritat amb les víctimes de les activitats de la mineria, el gas i el petroli a tot el món. I és un dia per celebrar el treball de tants activistes que segueixen lluitant per evitar les injustícies socials i mediambientals ocasionades per aquests sectors.

Fa setze anys, l’activista Ken Saro-Wiwa i altres vuit persones van ser executades durant la dictadura de Abacha a Nigèria per les seves protestes contra l’empresa petrolera Shell

. Després de la condemna, moltes persones van afirmar que l’empresa petroliera va interferir en el judici que les va condemnar a mort. Durant els últims 50 anys, Shell ha extret petroli a Nigèria provocant greus impactes en la població local del Delta del Níger.

Per aquest motiu, el 10 de novembre, Amics de la Terra Internacional commemora la mort de Ken Saro-Wiwa com un dia de solidaritat amb les víctimes de les activitats de la mineria, el gas i el petroli.

Des que es va publicar l’informe de 2011 ‘Memòria, veritat i justícia per als herois’, el nombre de morts i el nivell

de persecució dels líders comunitaris, que defensen els seus territoris dels abusos de les indústries extractores, continuen

inalterables.

La destrucció de comunitats i ecosistemes perpetrada per les indústries extractores ha desencadenat un moviment mundial de resistència que lluita per la justícia i la defensa de la vida, la terra, els recursos, la biodiversitat i les cultures.

Les empreses d’extracció han provocat alguns dels pitjors desastres ambientals i han desplaçat a desenes de milers de persones de les seves terres. Els abusos perpetrats han costat la vida a molts defensors del medi ambient.

Aquest any, Amics de la Terra Internacional commemora l’aniversari durant la seva assemblea general bianual de novembre a El Salvador. Després de l’assemblea, quinze delegats internacionals visitaran comunitats que s’han vist afectades per la mineria a Guatemala i El Salvador, com a part d’una gira de solidaritat del 13 al 20 de novembre.

Amics de la Terra Internacional reafirma el seu suport a les comunitats que resisteixen als projectes d’extracció destructius, en les seves lluites contra les injustícies socials i per aconseguir justícia ambiental i econòmica.

L’11 d’octubre de 2012, Amics de la Terra i quatre ciutadans nigerians van presentar una demanda contra el gegant petroler Shell davant el Tribunal de l’Haia pels danys provocats per l’empresa a Nigèria. Es tracta d’una fita en dècades de lluita del poble del Delta del Níger i un homenatge a la lluita de Ken Saro-Wiwa.

Més informació:

Signar campanya Foc Verinós

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies