En la Setmana Europea de Reducció de Residus advertim que el problema dels residus no permet més rentats de cara

-En la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, retorna amb nosaltres tots els envasos que no vulguis a través de l’acció digital #SobranENVASESfaltanNORMAS

-Enguany, aquesta setmana coincideix amb la reforma del marc legal de residus que el Govern ha posat en marxa per a complir amb la nova normativa europea d’Economia Circular i de plàstics.

-És un moment clau per denunciar a les empreses envasadores, productores i distribuïdores com els principals responsables de la crisi de residus, així com per demanar al Govern una Llei de Residus urgent i efectiva.

En l’Estat espanyol, el 80% dels envasos acaben en abocadors, incinerats o llançats al medi ambient. No obstant això, les empreses segueixen sobre-utilitzant tota classe d’envasos sense cap sentit. És una barbàrie i les empreses envasadores són les primeres responsables d’això. Necessitem NORMES que frenin la insostenible generació d’ENVASOS de tota mena i ara, a través de la nova Llei de Residus que el Govern de l’Estat espanyol està redactant tenim una oportunitat única per a això.

Des d’Amics de la Terra, amb la nostra coordinadora estatal Amigos de la Tierra España i al costat de l’Alianza Residuo Cero, estem reclamant una Llei de Residus ambiciosa que prioritzi la prevenció de residus a través de mesures la reducció obligatòria del sobreenvasat i els envasos superflus, la prohibició de determinats elements d’envasament i la introducció de taxes econòmiques sobre els materials en funció del seu impacte ambiental incentivant de manera paral·lela l’ús d’envasos reutilitzables.

Del 21 al 29 de novembre, durant la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, et convidem a assenyalar a les empreses que més ens avergonyeixen amb els seus envasos. Envasos que no volem i que moltes vegades ens veiem obligats a comprar mancant alternatives. Perquè ja està bé de carregar sobre les persones consumidores la responsabilitat de la gestió dels residus, és hora de reclamar a les empreses accions responsables enfront de l’ús dels nostres recursos. Més informació [aquí]

-Quan? El dilluns 23 a les 11.00 donarem el tret de sortida amb una pluja de missatges en xarxes socials usant l’etiqueta #SobranENVASESfaltanNORMAS. I durant tota la setmana continuarem bombardejant sense descans a les empreses sempre amb l’etiqueta #SobranENVASESfaltanNORMAS.

Com? Fes fotos dels envasos que vulguis retornar i etiqueta a l’empresa responsable perquè t’escolti. Si no tens temps aquí tens moltes fotos que pots usar si et ve de gust, i més abaix, alguns exemples dels missatges que estem pujant a les nostres xarxes socials, per si prefereixes compartir-les directament!

T’animes?

-Assenyala els excessos i irresponsabilitat de les empreses envasadores, productores i distribuïdores

– Digues NO als productes sobreenvasats!

-Ajuda’ns a exigir una Llei Estatal de Residus més ambiciosa i efectiva per a la prevenció i la reducció de residus.

-També recordem que aquesta setmana pots aprofitar-la per gaudir d’un documental que no et deixarà indiferent! THE STORY OF PLASTIC, dins del nostre cicle “Tardor de Cinema Transformador”.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies