En el Dia del Medi Ambient reclamem la transició a Energies Renovables i exigim Justícia Climàtica.

En el Dia del Medi Ambient reclamem la transició a Energies Renovables i exigim Justícia Climàtica.

Dissabte passat 2 de Juny, Amics de la Terra Mallorca va sortir al carrer a demanar Justícia Climàtica i Energies Renovables amb una fotoacció en la Diada del Medi ambient del Carrer Blanquerna (organitzada per l’Associació de Veïns de Santa Pagesa).

Amb aquesta fotoacció i participació en una enquesta sobre Energia i Canvi Climàtic, vam voler acostar la realitat del consum diari d’energia que els habitants de Balears tenim, sensibilitzant sobre l’impacte d’aquest consum sobre els països del Sud productors de combustibles fòssils.

Les nostres fonts d’energia per generar electricitat procedeixen en una aclaparant proporció de combustibles fòssils (carbó i hidrocarburs procedents del petroli), que cremem en les nostres centrals tèrmiques (amb És Murterar com a cap de cartell), emetent en el procés gasos responsables del Canvi Climàtic.

D’altra banda, els països productors d’aquests combustibles, no solament reben l’impacte ambiental de la seva extracció i producció, sinó que, a més, solen ser la primera línia a sofrir els efectes causats per les emissions dels països desenvolupats i, per tant, del Canvi Climàtic (des de l’escassetat d’aliments fins a la desaparició total d’illes sota l’oceà…).

Volem formar part d’una ciutadania conscient, que reclami als líders polítics projectes per aconseguir la transició energètica cap a un model 100% renovable, que reflexioni i conegui alternatives sobre els seus hàbits de consum diari, i que visibilitzi els beneficis que suposa el canvi dels nostres hàbits no només per al medi ambient, sinó també per a la salut, l’economia local i la de les comunitats dels països de l’anomenat Sud Global d’on procedeixen la majoria de les matèries primeres que consumim.

Aquesta acció forma part del projecte “Els impactes del nostre consum aquí i als països del Sud” patrocinat per l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Palma.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies