Els joves i la Sobirania Alimentària

Dissabte 22 de setembre, coincidint amb el Dia Europeu de les Comunitats Sostenibles, vàrem concloure el nostre projecte “Els secrets que amaguen els nostres aliments i la Sobirania Alimentària“, amb la col·laboració econòmica de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports – Direcció General Esports i Joventut en les despeses de manteniment i gestió de les nostres activitats.

Al llarg d’enguany hem fet tallers d’educació per alumnes de primària i secundària a 4 centres educatius de Mallorca, hem organitzat una acció informativa i participativa a la UIB amb els seus estudiants, i finalment hem visitat una finca d’agricultura ecològica i de permacultura dirigida a joves.

En aquesta sortida varen participar 20 joves d’entre 18 i 30 anys. Els continguts de la visita varen ser: introducció a l’agricultura ecològica i la permacultura; coneixements de la sobirania alimentària i l’autosuficiència a la finca; reutilització dels residus domèstics per a fer compost; reutilització de materials de fusta per fer bancals de cultiu; sistemes eficients de reg, cuina i forn solar, etc. Les joves han pogut fer un tast de productes produïts a la mateixa finca mitjançant un dinar vegetarià.

Ha estat un projecte molt interessant, i fins i tot, els joves ens demanaven en finalitzar la sortida quan seria la següent convocatòria, per fer més activitats com aquesta, ampliant contingut amb una part pràctica i fer un petit manual escrit.

 

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies