El nou projecte de port pel Molinar és tot menys sostenible

La junta directiva del club, a la reunió que es va celebrar per a la presentació del nou projecte, ens va negar la documentació ambiental per poder estudiar els impactes que suposadament han tingut en compte en la seva redacció. D’aquest fet s’entén que tenen alguna cosa a amagar, així com que son ben conscients que faran molt de malbé al territori i a la mar.

Sense tenir accés a aquesta nova documentació, no es pot determinar on estan implantades totes les al•legacions ambientals que es van fer del primer projecte per entitats tan reconegudes com la “Direcció general de sostenibilitat de la costa y el mar”, “Oceana”, o “l’Institut Oceanogràfic Espanyol”, entre d’altres. Tampoc quines son les conclusions del document ambiental que el club nàutic ha demanat a una consultoria, ó si s’ha redactat un llistat d’espècies de la zona, demanda feta per diverses entitats al primer projecte.

En tot cas, per l’exposició que van fer els promotors del projecte, es pot afirmar que un espigó de 240 metres implica grans perjudicis pel mar, per als éssers vius de la zona, per la dinàmica litoral, per als pescadors, i per les platges del voltant, entre d’altres afectats.

Amics de la Terra afirma, a més, que el primer projecte s’ha de retirar de l’actual tramitació administrativa, encara en tràmit, i que per aquest segon projecte (atès que suposa modificacions substancials al primer) s’han de tornar a començar els tràmits administratius, entre altres motius per què cal un estudi d’impacte ambiental fet per una entitat autònoma i externa.

No oblidem que la zona costanera està classificada com Domini Públic Marítim-Terrestre, és a dir, zona pública, d’ús comú per a tots y totes. El fet que els ports puguin optar a concessions durant anys no implica que puguin utilitzar els recursos naturals, com son la mar y la costa, patrimoni de totes les persones, per un ús privatitzat.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies