Ecofeminisme: Sense justícia de gènere, no hi haurà justícia ambiental ni social

1. Ens sumem a les mobilitzacions feministes del 8M.

2. Llancem una publicació per a explicar per què la justícia de gènere és clau per a aconseguir la justícia social i ambiental.

3. Agraïm a les dones ramaderes agroecològiques la seva feina, doblement invisible, però cabdal.

1) A tot el món, el 8 de març és una data clau de lluita per la justícia social i la transformació de les nostres societats, i un dia de mobilitzacions de carrer i altres activitats organitzades per organitzacions feministes i de dones. Des d’Amics de la Terra ens sumem a les mobilitzacions i animem a la ciutadania a assistir a aquestes, perquè sense justícia de gènere no hi haurà justícia social ni ambiental.

Des de la nostra federació ecologista, tant a nivell local com estatal i internacional, estem comprometit/des amb la justícia de gènere, el desmantellament del patriarcat, i amb la lluita per la transformació social en les nostres societats. Defensem i creiem que sense justícia de gènere, no hi haurà justícia social i ambiental. Posar fi a les situacions d’injustícia no és possible sense desmantellar el sistema econòmic actual, fonamentat en el patriarcat, al seu torn és necessari acabar amb totes les formes d’opressió estructural per a aconseguir la justícia ecosocial.

Les nostres companyes i companys d’en més de 70 països sortiran al carrer per a donar suport als drets de les dones i reclamar justícia de gènere.

Pots veure aquí totes les mobilitzacions estatals i sumar-te.

A Palma, el Moviment Feminista de Mallorca, organitza una manifestació sota el lema “Destrueix el patriarcat, no la terra”, totalment en consonància amb la nostra visió ecofeminista. A les 12:00 h, diumenge 8 de març, sortida des de Plaça d’Espanya.

Uneix-te!

 

2) Les dones d’Amics de la Terra Internacional llancen una publicació en la qual es dona resposta a algunes de les preguntes i reflexions plantejades per les persones que conformem l’organització i les nostres societats en general.

Per què són necessaris el feminisme i el desmantellament del patriarcat per a avançar cap a una societat igualitària, amb les persones i la Terra en el centre de les polítiques? Aquesta és una de les preguntes a les quals tracta de donar resposta la publicació de la nostra federació ecologista, que reflexiona sobre això i narra diferents històries relacionades amb la justícia de gènere.

 

3) #Ganaderas 8 M: Dones i ramaderes: la doble invisibilizació en el món rural

Elles mantenen un món rural viu, fixen població al camp, cuiden del nostre entorn, protegeixen races autòctones en perill d’extinció, i tot això ho fan seguint uns paràmetres molt diferents dels criteris imperants del mercat.

Aquestes dones i ramaderes agroecològiques, són les guardianes dels nostres ecosistemes i les nostres heroïnes del camp que alimenten a la ciutat.

Des d’Amics de la Terra volem donar-les les gràcies visibilitzant la seva història! Pots llegir més aquí.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies