[divendres 5 juny] Cors verds pel Dia Mundial del Medi Ambient #TransformaciónJusta

-Centenars d’organitzacions socials criden a l’acció per una transformació justa en el Dia Mundial del Medi Ambient el pròxim 5 de juny.

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, les plataformes d’àmbit estatal 2020 Rebelión por el Clima i Alianza por el Clima, juntament amb la plataforma d’àmbit local Aliança per l’Emergència climàtica de Mallorca (de les quals Amics de la Terra formem part), realitzaran al llarg de tot el territori estatal una sèrie d’accions per la justícia social i ambiental reclamant una #TransformaciónJusta capaç de frenar l’increment de la desigualtat, l’increment de la temperatura global, l’expulsió de la gent dels seus barris, de la sanitat i fins i tot de condicions dignes de vida.

La crisi sanitària i econòmica generada pel coronavirus ha posat en relleu totes les contradiccions del sistema social i econòmic imperant i, al mateix temps, el tipus de mesures dràstiques que poden prendre’s davant un repte global com la COVID–19 o una crisi d’efectes molt majors com l’ecològica.

Què? Mobilització en el Dia Mundial del Medi Ambient per una sortida justa, social i ambientalment, de la crisi sanitària: omplim balcons, finestres, xarxes socials i carrers amb cors verds.

Quan i què? Divendres 5 de juny, a les 20.30, dia Mundial del Medi Ambient, accions descentralitzades en tot el territori de l’Estat espanyol, que es coordinaran i difondran en xarxes socials sota l’etiqueta #TransformaciónJusta.

 

 

 

-Idees centrals de la campanya:

1. Recuperació justa

2. Rescatem a les persones, NO a les empreses contaminadores

3. Tornem amb justícia social i ambiental

4. Posem la vida al centre

5. Tornar al món d’abans no és una opció

6. L’anterior normalitat era el problema.

-Àmbit estatal, convoquen: Les plataformes ciutadanes 2020 Rebelión por el Clima i Alianza por el Clima, en les quals s’engloben centenars d’organitzacions de la societat civil, des d’organitzacions mediambientals, o de cooperació al desenvolupament fins a sindicats i organitzacions agràries.

En Mallorca convoca: La plataforma Aliança per l’Emergència climàtica de Mallorca (en la qual participem Amics de la Terra Mallorca)

Des d’Amics de la Terra t’animem a penjar cors verds al teu balcó i finestres i compartir les teves fotos a les xarxes socials: per una tornada amb justícia social i climàtica!

#TransformaciónJusta + #JusticiaSocialyAmbiental

 

 

 

 

 

 

 

 

*L’Aliança per l’Emergència climàtica de Mallorca som:

Amics de la Terra Mallorca, ATTAC Mallorca, CGT Illes Balears, Entrepobles, Extinction Rebellion Mallorca, Greenpeace Illes Balears, GOB Mallorca, Fridays for Future Mallorca, Moviment Ecolocal Mallorquí – MEM, Plataforma Antiautopista de Campos, Som Energia, SOM Sindicalistes Balears.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies