[Divendres 25 setembre] Dia d’Acció Global pel Clima: participes en Mallorca?

El 25 S tornem als carrers per a exigir justícia climàtica i social.

Totes les entitats que formem par de l’Aliança per l’Emergència Climàtica de Mallorca allà hi serem amb Fridays For Future (Joventut pel Clima)!

Exigim #JustíciaClimàtica i #25SClimaYTrabajo per a acabar amb totes les crisis!

Pots veure el vídeo de la convocatòria aquí. I tú, participes?

  • Concentració (amb mesures sanitàries)
  • Consolat de Mar, Palma (aquí)
  • 18:00 h

 

  • 25 S: Justícia climàtica per a sortir de les crisis. Manifest.

Després de nou mesos marcats per la pandèmia del COVID-19, Juventud por el Clima–Fridays For Future España, 2020: Rebelión por el Clima i Alianza por el Clima, plantegen una mobilització en tot l’Estat sota el lema “Justícia climàtica per a sortir de les crisis”. Se sumen així a la convocatòria internacional del moviment ecologista juvenil Fridays For Future, que aquest 25S es mobilitzarà internacionalment, en un context complex i incert, com ja el van fer el passat 24 d’abril i al setembre de l’any passat, a les mobilitzacions massives arreu el món.

A escala local, totes les entitats que formem l’Aliança per l’Emergència Climàtica de Mallorca, donem suport a Fridays for Future Mallorca en la convocatòria de concentració del divendres 25S a les 18.00 h davant el Consolat de Mar.

Sota el lema “Justícia climàtica per a sortir de les crisis”, les organitzacions signants tornem a unir forces per a reclamar un canvi que posi en el centre a les persones, els cossos, els territoris i la Terra.

Les entitats convocants centrarem els missatges en el fonamental paper del treball davant l’emergència climàtica:

El manifest subratlla la importància de transformar el treball, que en l’actualitat s’ha unit a la precarietat, la desigualtat i la destrucció del territori, i s’identifiquen 5 eixos que hauran d’afrontar profunds canvis per a aconseguir mantenir l’increment de la temperatura global per sota de 1,5 °C.

L’emergència climàtica ja era una evidència d’aquesta crisi sistèmica estructural. La pandèmia COVID-19 ha manifestat encara més la vulnerabilitat del sistema, i és per això que la lluita pel futur pren més rellevància que mai.

No podem acceptar les velles receptes neoliberals, per molt que ara es disfressin de verd.

Per a les plataformes convocantsels últims mesos han deixat encara més patents les febleses i contradiccions d’una economia depredadora que es troba al límit del col·lapse; d’un sistema neoliberal que precaritza els serveis públics i crea grans desigualtats; d’un sistema patriarcal que infravalora i invisibilitza els treballs de cures necessàries per a la vida. Davant aquesta realitat i una crisi climàtica que continua agreujant-se, es fa imprescindible reduir el nostre consum de materials i energia, acompanyant-lo d’una redistribució del treball que garanteixi llocs de treball compatibles amb una vida digna per a totes les persones“.

En més de 20 ciutats de tot el territori tindran lloc diverses accions, respectant amb serietat extrema les mesures de seguretat sanitària. Des de pegades de cartells i mobilitzacions online fins assegudes i manifestacions, es fa evident que malgrat la greu situació actual, la protesta continua sent un element fonamental per a la protecció del futur per a totes les persones del planeta davant la falta de compromisos a l’altura de l’emergència climàtica que enfrontem.

Més informació – Pots llegir:

  • el Manifest en detall aquí.
  • la crònica de com va anar aquesta mobilització pel cas de l’Estat espanyol aquí (Amigos de la Tierra España).
  • les publicacions que vam fer en directe a les nostres xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies