Search
Close this search box.

[divendres 24 abril] Acció Global pel Clima des dels nostres balcons!

-Centenars d’organitzacions convocam la ciutadania a una manifestació pel clima mitjançant la projecció d’ombres i sons des dels balcons, a les 22:00 h del divendres 24 d’abril.

-En un manifest conjunt, les organitzacions apuntam que la sortida de la crisi sanitària s’ha de realitzar de manera justa i sostenible.

En el context de l’emergència sanitària actual i la posterior sortida econòmica, centenars d’organitzacions socials sota el paraigua de Fridays For Future2020 Rebelión por el Clima i Alianza por el Clima (de la qual formem part) convocam la ciutadania a una acció global pel clima divendres que ve 24 d’abril a les 22 h per a reivindicar una volta que posi en el centre el medi ambient i a les persones i tingui en compte criteris de justícia social i climàtica.

Per a això, les organitzacions convidam a una manifestació a través de projeccions d’ombres i sons en façanes que es reflectirà en les xarxes mitjançant fotos i vídeos d’aquestes.

Amb la convicció que cada crisi és una crisi i ha de ser tractada com a tal, les organitzacions convocants som conscients que no és moment d’interferir en la lluita contra la pandèmia ni de llevar recursos d’ella i, per això, aquesta convocatòria impulsada pel col·lectiu Fridays for Future a tot el món sota el marc de “Global Strike for Climate“, situa el seu centre en les façanes i les xarxes i crida a la reflexió i a establir les bases per a actuacions futures, més concretes i contundents.

La crisi climàtica continua sent una realitat i, malgrat estar formalment declarada des de moltes institucions, segueix sense ser reconeguda com a tal per alguns dirigents, que opten per desoir les indicacions científiques a través d’una inacció culpable.

“La humanitat s’enfronta a una emergència climàtica sense precedents en la qual també és necessari actuar amb la responsabilitat de protegir la vida en primer lloc. L’escalfament global és conseqüència directa del model de producció i consum que arrisca la supervivència com a espècie, en basar-se en l’explotació il·limitada dels recursos naturals, impactant de manera injusta en les poblacions més pobres i vulnerables”, assenyalam les organitzacions en el manifest.

Aquesta defensa de la supervivència ha de portar als governs a assumir l’estat d’emergència climàtica i, per tant, prendre mesures ambicioses i dràstiques. Actuar amb contundència avui enfront de l’emergència climàtica evitarà els pitjors impactes ambientals i socials en el futur.

Per això, les organitzacions proposam sortir de l’immobilisme actual i transformar l’activitat econòmica d’una manera climàtica i socialment just. En el manifest, apuntam les actuacions que s’haurien de dur a terme tenint en compte dos principis bàsics:

-Des del punt de vista climàtic, enfrontar una reducció dràstica de les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle, en línia amb les indicacions científiques i aconseguint la neutralitat com més aviat millor.

-Des del punt de vista social, consideració absolutament prioritària de les persones i dels col·lectius vulnerables, garantint per a ells unes condicions de vida dignes.

Des d’Amics de la Terra Mallorca, t’animam a unir-te! Aquí pots trobar tots els detalls:

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.