[divendres 11 D] Formació sobre Autoconsum Energètic amb Amics de la Terra

-Arriba una nova edició de la nostra formació adreçada a la ciutadania, tant per particulars com per comunitats de veïns.

Amics de la Terra Mallorca continuem amb la nostra iniciativa d’apropar la ciutadania a les eines, informació i oportunitats disponibles i accessibles, amb legislació i subvencions favorables a l’autoconsum energètic.

Considerem que la participació ciutadana és clau per al canvi de model energètic, cap a la sobirania energètica, la democratització energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Aquesta formació s’organitza amb la col·laboració de la DG Cooperació de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, del Govern de les Illes Balears.

Fa anys que anem organitzant aquest tipus de formació, per rompre la dinàmica i opacitat del sector energètic actual, basat en els combustibles fòssils i controlat per l’oligopoli.

També volem assegurar que la transició energètica sigui justa i democràtica, ja que la informació que arriba a la ciutadania és moltes vegades complexa tècnicament, i fins ara, són les grans instal·lacions amb impactes ambientals sobre el territori (propietat de les mateixes grans empreses de l’oligopoli energètic actual), les que dominen el mercat de les renovables.

Observem que hi ha una tendència per part d’empreses privades (amb ofertes d’instal·lació, o tarifes elèctriques) que s’aprofiten de la ciutadania, per una banda, de l’interès creixent de la població en fer el pas i instal·lar o contractar energies renovables al seu domicili, i per altra banda, de la falta d’informació i formació al respecte.

Des d’Amics de la Terra fem una crida especial a les comunitats de veïns i qualsevol altre tipus de comunitat  interessada en convertir-se en una comunitat energètica amb una instal·lació compartida.

(1) Més informació sobre les possibilitats que Amics de la Terra impulsem per aquests casos (Ajuntaments, Associacions de veïns, etc interessats en conèixer més sobre projectes renovables compartits i participatius) aquí.

(2) Més informació sobre Energia Comunitària en la web de la nostra coordinadora estatal, Amigos de la Tierra España, aquí i aquí.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies