[dissabte 7 Nov] Concentració reivindicativa per la transició ecosocial i la defensa dels serveis públics!

-Dissabte 7 de novembre, arreu l’Estat espanyol, la ciutadania ens mobilitzem amb el Plan de Choque Social, sota el lema “Les nostres vides importen més que els seus beneficis”.

-La convocatòria en Mallorca, organitzada per la plataforma La Vida al Centre i tots els col·lectius que l’integren, serà en format de concentració amb mesures de seguretat sanitària.

Des de La Vida al Centre, plataforma integrada per col·lectius, entitats i ciutadania, i en la qual participa Amics de la Terra Mallorca, us convocam a assistir a la concentració que tindrà lloc el pròxim dissabte 7 de novembre a les 17.30h a la Plaça d’Espanya (Palma) sota el lema “Les nostres vides importen més que els seus beneficis”.

Aquesta convocatòria s’adhereix a la resta de mobilitzacions coordinades pel Plan de Choque Social arreu l’Estat espanyol, en un context actual de rescats econòmics amb doblers públics a grans empreses privades i altres situacions que provoquen que la transició post-COVID no sigui justa, ni per persones ni planeta.

L’objectiu de la mobilització és la reivindicació de mesures socials per a fer front a la situació actual d’agudització de la crisi, així com exigir una sortida a la crisi que ens permeti avançar cap a una transició econòmica, social i ecològica que posi la vida al centre.

  • Recordau dur mascareta i respectar la distància de seguretat.

Més informació: https://www.lavidaalcentre.org/

Aquí pots llegir més sobre la nostra participació en “La Vida al Centre”:

“La vida al centre”: les entitats impulsores llancem manifest i propostes obertes a adhesions per a una transició post-COVID socioecològica

Volem posar la vida al centre, no sota més ciment

Les entitats de “La vida al centre” presentem al Parlament propostes de reactivació social i econòmica

I aquí pots llegir el comunicat de la convocatòria pel dissabte 7 de novembre:

NO PAGUEM AQUESTA CRISI.
EXIGIM UNA SORTIDA AMB JUSTÍCIA SOCIAL, ECOLÒGICAI LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES

Des de La Vida Al Centre (https://www.lavidaalcentre.org/) convocam a una mobilització unitària per aquest dissabte 7 de novembre a les 17.30h a la Plaça d’Espanya.

Fa mesos que, centenars d’Organitzacions, Col·lectius i Plataformes de tot l’Estat, treballem en la construcció d’una resposta de la Classe Treballadora i de la majoria social, davant el rumb que estan prenent els esdeveniments amb motiu de la pandèmia del coronavirus i de l’agudització de la crisi econòmica i social que se’n deriva.

A Mallorca, des del el mes de març, la plataforma La Vida Al Centre treballa per articular propostes i enfocades a impulsar un canvi de model que transiti cap a un model econòmic basat en la justícia ecològica i social. Diferents col·lectius d’ambits diversos hem anat articulant un espai de treball conjunt també per articular resistències col·lectives davant les mesures polítiques i econòmiques impulsades pels governs a diferents nivells, i que segueixen enfocant-se cap a la perpetuació d’un model que genera greus desequilibris i desigualtats socials.

Una vegada més, els poders econòmics i mediàtics, amb els seus tentacles en les diferents institucions i governs, estan consolidant el seu full de ruta per a tornar a sortir indemnes d’aquesta situació i fer recaure tot el pes de les conseqüències econòmiques i socials sobre la classe treballadora i les persones més desfavorides, posant en primera línia de les prioritats treure oportunitat de la crisi, obviant qualsevol criteri de justícia social i mediambiental, i condemnant a milions de persones al sofriment durant molt de temps.

Les grans empreses han continuat lucrant-se malgrat anunciar contínuament les pèrdues que podien suposar les restriccions. Per a això no han dubtat en parasitar allò públic sense vergonya per a nodrir els seus beneficis a costa del sofriment de les treballadores. Tampoc els ha tremolat el pols a l’hora de posicionar-se els primers en la fila per a rebre els fons públics. Mentrestant, la patronal i els poders econòmics es reuneixen en fòrums i seminaris amb l’objectiu d’articular i imposar als governs, els criteris polítics perquè, una vegada més, el pes de les conseqüències de la pandèmia recaigui sobre nosaltres.

Fins al moment, s’han vingut convocant mobilitzacions específiques reivindicant imprescindibles
canvis en les polítiques en matèria de sanitat, educació, habitatge, dependència, residències, pensions, redistribució de rendes o model d’estat, i també per conflictes específics en sectors de la
producció o en empreses concretes. Creiem que ha arribat el moment d’unificar totes aquestes lluites entorn d’una mobilització unitària d’impugnació global de la situació:
• En defensa dels Serveis Públics (Sanitat, Educació, Serveis Socials, Dependència, Residències, Transport, Energia, etc)
• Per un ingrés incondicional i suficient per a totes les persones.
• Per una sortida a la crisi amb justícia social i ecològica.
• Habitatge per dret, rescatem persones, no capital.
• Per unes pensions dignes per a totes les persones, amb un mínim de 1084 € i blindades en la
Constitució.

Per tot això, des de La Vida al Centre (https://www.lavidaalcentre.org/) convocam per aquest dissabte 7 de novembre a les 17.30h a la Plaça d’Espanya una concentració sota el lema LES NOSTRES VIDES IMPORTEN MÉS QUE ELS SEUS BENEFICIS.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies