Search
Close this search box.

[dissabte 18 juny] Taller formatiu sobre biochar, amb Amics de la Terra i CircleCarbon!

Amics de la Terra organitzem aquest taller formatiu per a conèixer de 1a mà i de forma pràctica, nous mètodes d’aprofitament de residus per a la regeneració dels sols, com és el cas del biochar. Aquesta activitat també forma part d’una campanya d’aquesta entitat que té com a objectiu apropar la ciutadania a diferents sistemes de producció d’aliments, conèixer com la política agrària europea (PAC) afecta i condiciona aquests sistemes de producció i la qualitat dels aliments que podem comprar.

Visitarem les instal·lacions de CircleCarbon, a Bunyola, a on ens mostraran els processos que realitzen, des de l’elaboració del biochar, fins a la seva aplicació als cultius que tenen dins la mateixa finca.

Si vols aprendre més, apunta’t amb nosaltres!

  • Dissabte 18 de juny
  • de 10 a 13 h
  • Places limitades
  • Activitat gratuïta per socis/es d’Amics de la Terra – Aportació de 3 € per persona adulta no sòcia en arribar a la finca.
  • Inscripció prèvia obligatòria: https://n9.cl/amicsbiochar

…però, que és el biochar?

El biochar (o biocarbó) s’elabora a partir de la piròlisi de residus orgànics i agrícoles, com per exemple, les podes. Aquest procés implica l’escalfament de biomassa (de fonts locals) amb poc o sense oxigen fins a aconseguir la seva carbonització.

Amb l’aplicació adequada del biochar orgànic, el contingut d’humus i la fertilitat del sòl augmenten ràpidament. Això es reflecteix en una millor estructura del sòl (el sòl es torna més solt), un augment de l’absorció d’aigua i un increment de la capacitat d’emmagatzematge d’aigua (fins a 3 setmanes sense regar). Les plantes es tornen més resistents a les malalties i a les plagues. Especialment en els anys amb clima desfavorable, el creixement de les plantes es manté sa i els rendiments són estables.

Tot el que es fa a partir del segrest de carboni amb fotosíntesi i matèria orgànica històrica, té un efecte immediat. Aquest embornal de carboni es pot aplicar a l’agricultura, que crearà més biomassa. D’aquesta manera, a CircleCarbon treballen amb el concepte d’una Economia Circular Virtuosa, en contraposició a una Economia Circular neutral (o una economia viciosa de rendiments cada vegada menors).

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.