Dissabte 17 setembre: Vista a la dessalinitzadora d’Andratx – projecte ‘Aigua es vida, que no se t’escapi’

‘Aigua és vida, que no se t’escapi’ és un nou projecte d’Amics de la Terra que pretén sensibilitzar i informar a la ciutadania sobre com funciona i quin són els elements principals del cicle d’aigua dolça i depurada, la problemàtica associada i com el canvi climàtic influeix en el cicle del aigua. També volem promoure uns hàbits més respectuosos de consum d’aigua.

Visitarem la IDAM que gestiona ABAQUA amb capacitat de producció de 5Hm3 d’aigua potable a l’any. La planta està localitzada a 1,5 quilòmetres del litoral, a Camp de Mar del municipi d’Andratx, a escassa distància de l’artèria vertebral de distribució d’aigua potable de la illa, a la qual incorpora la seva producció. Aquesta dessalinitzadora construïda al 2010 té dues línies de 7.000 m3 diaris (un total de 14.000 m3) utilitzant el procés de osmosis inversa. Podrem veure: captació i bombament d’aigua de mar, pretractament amb reactius químics, filtres de sorra, filtres de cartutxos, bombament d’alta pressió i recuperació d’energia (turbina Pelton), 2 línies de osmosis inversa de 7.000 m3/d, neutralització d’efluents, remineralización aigua tractada amb diòxid de carboni i calç, desinfecció de l’aigua tractada amb addició d’hipoclorit sòdic

Lloc de trobada i durada: ens trobarem al pàrquing del Conservatori de Palma a les 9:15 h. Els que vulgueu anar directes el punt de trobada indiqueu en la inscripció i us especificarem el punt de trobada a Camp de Mar (Andratx). La vista té una durada de una hora o hora i mitja.

Transport: anirem amb cotxes particulars. Des d’Amics de la Terra us posarem en contacte entre vosaltres per compartir vehicles i facilitar, en la mesura que ens sigui possible, que tothom pugui venir a la sortida.

Important: places limitades. Tindran preferència els socis i voluntaris d’Amics de la Terra, la resta de persones per rigorós ordre d’inscripció.

Termini d’inscripció fins 15 de setembre (NO s’acceptaran inscripcions més tard de la data indicada)

Per inscriure’t envia’ns les següents dades a participacio@amicsdelaterra.org:

He llegit i accepto les condicions legals.

Desitjo subscriure’m al butlletí d’Amics de la Terra.

En enviar-nos un correu electrònic incloent les teves dades de caràcter personal per a la inscripció, estàs donant el teu consentiment exprés perquè aquests siguin tractats conforme a les exigències que estableix la normativa de protecció de dades i confirmes que has llegit i acceptes les condicions legals. Si no desitges subscriure’t al nostre butlletí electrònic, per favor, indica-ho en el correu.

US ESPEREM!!!

Projecte subvencionat per:

Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies