Vine a la visita que organitzem amb la nostra campanya #RebeliónEnLaAlimentación, la qual té com a objectiu conèixer de primera mà finques agrícoles de producció ecològica per a acostar-nos, així, a una alimentació local i de temporada, centrant-nos en alternatives per a combinar els aliments i obtenir l’energia que precisem d’una manera saludable.
En aquesta ocasió visitarem un petit celler familiar ben peculiar, fundat el 1979.
- Finca Can Majoral (Terme municipal d’Algaida)
- Dissabte, 11 juny
- Horari d’10 a 13 h
- Places limitades.
- Activitat gratuïta per socis/es d’Amics de la Terra – Aportació de 3 € per persona adulta no sòcia en arribar a la finca.
- Inscripció prèvia obligatòria i més detalls en aquest enllaç:
La família Oliver, fundadora de la bodega, empesos pel desig i la creença que a Mallorca i, més concretament a Algaida, es podien fer vins de qualitat, varen començar aquest projecte com una aventura, una il·lusió i amb un objectiu molt clar: cultivar, elaborar i comercialitzar vins singulars i de qualitat. Vins de varietats autòctones amb la fragància varietal inconfusible i el gust singular. Cada un d’aquests vins té una vinificació específica per tal d’aconseguir vins diferents però amb un denominador comú: l’honestedat.
Des de l’inici del projecte, el cultiu de les vinyes és ecològic. És a dir, és respectuós amb els cicles agrícoles i amb la no utilització d’adobs ni productes químics de síntesi. Des de la poda de la vinya fins a la verema, feim un control exhaustiu tant de la salut de la planta com de la qualitat dels raïms.
Can Majoral reivindica i testifica el seu paper de pionera en la recuperació de la vinya mallorquina després de la seva gairebé desaparició a causa del pas destructor de la filoxera per l’illa.
En les nostres visites a les finques de producció agrícola ecològica, preguntem als seus agricultors si la Política Agrària Comunitària (P.A. C.) els està afavorint per exercir una labor de transició ecològica en centrar la seva producció en mètodes que són respectuosos amb l’entorn on es troben.